Kako se Kuk setio Džobsa na današnji dan?

Danas je tačno dve godine od smrti Stiva Džobsa a izvršni direktor kompanije Apple, Tim Kuk, tim povodom je zaposlenima poslao kratku poruku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 05.10.2013.

11:17

Default images

Prošle godine su u kompaniji Apple Džobsovu godišnjicu smrti obeležili videom, dok je ovog puta Tim Kuk odlučio da se mailom obrati svojim zaposlenima.

U njemu je napisao:

"Sutra se obeležava godišnjica Stivove smrti. Nadam se da će se svi prisetiti šta je on značio i nama i svetu. Stiv je bio neverovatno ljudsko biće i ostavio je za sobom bolji svet.

Često ga se setim i pronalazim veliku snagu u sećanjima na njegovo prijateljstvo, viziju i vođenje. Iza sebe je ostavio kompaniju koju je samo on mogao da izgradi i njegov duh će zauvek biti temelj Apple-a.

Nastavićemo da odajemo počast uspomeni na njega time što ćemo se posvetiti poslu koji je toliko voleo. Ne postoji bolji način da mu se oda počast. Znam da bi bio ponosan na sve vas".

U aprilu ove godine, Džobsova udovica Lorin Paule Džobs, odlučila je da progovori prvi put posle smrti svog supruga. Tom prilikom je rekla: "U javnom zaveštanju vidimo proizvode koje je kreirao i o kojima je duboko brinuo. Želeo je da oni promene naše živote, načine kako komuniciramo i funkcionišemo. Želeo je da pravi uređaje koji će omogućiti ljudima da rade na najvišem nivou. I mislim da je uspeo u tome“.

Džobs, kojem je još 2004. godine dijagnostikovan rak pankreasa, dao je iznenada krajem avgusta otkaz na mesto izvršnog direktora kompanije Apple da bi 5. oktobra 2011. godine preminuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: