Adobe žrtva hakera - 3 miliona korisnika ugroženo

Softverski gigant "Adobe Systems" saopštio je da su hakeri ukrali podatke o kreditnim karticama i ostale informacije o skoro tri miliona njegovih korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.10.2013.

10:48

Default images

Veruje se da su hakeri došli do podataka o više od 2,9 miliona ljudi koji su kupili softver ove kompanije. Među ukradenim informacijama su imena kupaca, šifrovani brojevi kreditnih ili debitnih kartica, datumi njihovog isticanja i ostale informacije o porudžbinama, preneo je Njujork Tajms.

"Nedavno je Adobe-ova služba zaštite otkrila sofisticirane napade na našu mrežu, uključujući ilegalan pristup podacima o našim mušterijama i krađu izvornog koda Adobe-ovih proizvoda. Istragom je utvrđeno da su napadači pristupili podacima o identitetu i šifrovanim lozinkama Adobe-ovih mušterija na našim sistemima", saopštio je glavni bezbednosni službenik ove firme Bred Arkin.

On je izrazio žaljenje povodom ovog incidenta i rekao da kompanija radi na rešavanju problema interno i u saradnji sa spoljnim partnerima i policijom.

Jedan od proizvoda čiji je "source code" ukraden je i "ColdFusion", koji (po Adobe-u) koristi i Senat SAD-a, 75 najuspešnijih sa liste 100 najboljih "Fortune-a" i više od 10,000 kompanija širom sveta. Adobe je saopštio da krađa ne donosi neki poseban direktan rizik za korisnike, ali da "source code" sadrži DNK programa koji bi mogao da omogući hakerima da pronađu i iskoriste potencijalnu sigurnosnu rupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: