Lažne poruke na aplikaciji za besplatne pozive Viber

Poruke koje korisnicima stižu su najčešće potpisane kao da ih je poslao "Viber team", a traže da prosledite poruku na barem dvadeset adresa ukoliko želite da vam aplikacija i dalje bude besplatna.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2013.

19:49

Default images

Poruka koju korisnici dobijaju izgleda ovako:

“Kompanija Viber Media Inc uvodi pretplatu korisnicima Republike Srbije. Poziv će koštati 0.33 din/min, a sms 0.05 din. Ukoliko želite i dalje da koristite besplatne usluge servisa morate potvrditi da ste aktivan korisnik viber aplikacije tako što ćete slati poruke sa ovim istim sadržajem na 20 korisnika servisa i tako ćete ostvariti besplatan servis, hvala na poverenju. Srdačan pozdrav, Vaš @team Viber 2013″.

Poruke slične sadržine počeli su da dobijaju i korisnici aplikacije WhatsApp.

Iako za sada nije poznato, postoji mogućnost da je u pitanju maliciozna tako da je najbolje da korisnici poruku obrišu i ne prosleđuju je dalje.

Viber ove novosti nije objavljivao na svojim Facebook i Twitter nalozima a o “navodnoj promeni” nema reči ni na zvaničnom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: