Izgleda da Samsung nije jedini varao na benčmark testovima

Samsung se našao pod medijskom paljbom nakon što je otkriveno da je navodno „naduvavao“ benčmark rezultate za Note III i Galaxy S4, međutim, ova kompanija nije jedina koja je to radila.

Tehnopolis

Izvor: AnandTech

Četvrtak, 03.10.2013.

12:49

Default images

AnandTech je objavio izveštaj koji pokazuje da su Asus, HTC, LG i druge kompanije takođe koristile identičnu funkciju za „identifikovanje benčmarka“ kako bi poboljšali rezultate testova.

Sudeći po ovom sajtu, svi originalni proizvođači opreme koriste CPU optimizaciju na barem jednom od njihovih uređaja a većina kompanija je imala 10 odsto bolje performanse u AnTuTu i Vellamo testovima.

„Ono što je smešno jeste podatak da su u pitanju mala poboljšanja koja se kreću do 10 odsto na našim benčmark testovima. Ne možemo a da ne naglasimo da je znatno bezbolnije da originalni proizvođači opreme prestanu da se glupiraju i počnu da zahtevaju bolje performanse od svojih dobavljača iz Silicijumske doline“, stoji na sajtu.

Jedini uređaji koji nisu učestvovali u ovom „nameštanju rezultata“ su Nexus 4, Nexus 7, NVIDIA Shield i trenutna generacija Motorolinih uređaja uključujući tu i Moto X a nevolje se klonio i Apple.

Ono što je bitno jeste činjenica da iako benčmark testovi pokazuju koliko dobro uređaj radi u optimalnim uslovima, sve rezultate uvek treba uzimati sa rezervom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: