Gejts: "Ctrl-Alt-Delete" je greška

Jedan od osnivača Microsofta Bil Gejts konačno je priznao da je primoravanje korisnika da pritisnu Ctrl-Alt-Delete za logovanje na PC bila greška.

Tehnopolis

Izvor: theverge.com

Četvrtak, 26.09.2013.

16:20

Default images

U intervjuu tokom kampanje za prikupljanje novca za Harvard, Gejts je ovim priznanjem izazvao salve smeha.

“Mogli smo da uvedemo jedno dugme, ali lik koji je radio dizajn IBM tastature nije želeo da nam ga da”, rekao je on.

Dejvid Bredli, inženjer koji je radio u prvobitnom IBM PC, izmislio je kombinaciju koja je u početku služila za reboot PC.

“Ja sam možda smislio kombinaciju, ali ju je Bil učinio poznatom”, rekao je Bredli ranije.

Ipak, kombinacija se koristi i danas na Windows 8 sistemu, zahvaljujući čemu korisnici mogu da zaključaju mašinu ili pristupe task manageru.

Ctrl-Alt-Delete nije jedina greška koju je Bil Gejts priznao.

Ranije je izjavio da proizvođač softvera nije na vreme pristupio tržištu mobilnih telefona.

“Nismo propustili mobilne telefone, ali način na koji smo ušli u to polje nije nam dozvolio da postanemo lideri”, rekao je Gejts, dodajući da je cela strategija “očigledno pogrešna”.

Sadašnji izvršni direktor Stiv Balmer, koji planira uskoro da se penzioniše, takođe je u poslednje vreme priznavao greške.

“Žalim što smo početkom ovog veka bili fokusirani na Windows Vista i nismo bili u stanju da upotrebimo svoj talenat na novom uređaju zvanom mobilni telefon”, rekao je Balmer.

Microsoft sada traga za novim direktorom koji će pomoći kompaniji da napravi nove uređaje i pruži usluge kojim bi trebalo da pridobije deo tržišta mobilnih telefona i pomeri se od PC nasleđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: