Kada ekran računara zameni pravi život...

Koliko vremena provodimo dnevno ispred računara, nije ni čudo da je on za mnoge jedini prozor u svet i još manje iznenađuje da je postao glavni glumac u filmu. Ali, ovakvu realizaciju ideje "ekran računara kao glavni glumac" niko nije očekivao.

Tehnopolis

Izvor: Izvor. Mashable

Ponedeljak, 16.09.2013.

11:11

Default images

Sadržaj ekrana računara poslužio je za kadrove filma "Noah", kratkom filmu koji je svoju svetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a sada je dostupan svima za gledanje online.

Reditelji filma su Volter Vudman i Patrik Sederberg. Radnja se u potpunosti odvija na ekranu tinejdžerskog računara. "Noah" prati život istoimenog dečaka u njegovim odnosima koji se brzo okreću naglavačke u ovoj fascinantnoj studiji ponašanja i romantike u digitalnom dobu.

Film traje 17,5 minuta i dosta je voajerski i pomalo "pornografski", pošto je u potpunosti snimljen iz perspektive mladog čoveka za ekranom računara.

Njegova jedina interakacija sa svetom odvija se preko Facebook-a, Google-a, Skype-a, pa čak i Chatroulette-a. Zvuči neobično, ali ekran računara nije samo ekran, to je punopravni lik u filmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: