Pogledajte najtanju tastaturu na svetu

Britanski naučnici osmislili su fleksibilnu računarsku tastaturu koja je tanka koliko i list papira i svaku podlogu može učiniti osetljivom na dodir.

Tehnopolis

Izvor: Daily Mail

Utorak, 03.09.2013.

20:39

Default images

Tehnološka kompanija Cambridge Silicon Radio (CSR) tvrdi da je njihova tastatura najtanja na svetu, budući da je debela svega pola milimetra, a korisniku nudi “uvid u budućnost kompjuterskog interfejsa”.

Uređaj može biti korišten uz tablete i smartfone.

Kombinuje “štedljivu” bežičnu tehnologiju sa fleksibilnom elektronikom koja se može štampati i na 3D štampaču.

Pol Vilijamson iz CSR kaže: “Uređaj nudi osnovni tekstualni input, kao i kontrolu dodirom, pa putem tastature možete zumirati i listati stranice, baš kao na touchscreenu. Može se koristiti i u kombinaciji stilusom, za prepoznavanje rukopisa i crteže”.

Iz kompanije navode da tastatura može biti spojena za zaštitni omotač tableta.

Površina debljine papira je bežično povezana uz pomoć CSR1010 procesora koji je optimizovan za Bluetooth Smart tehnologiju.

Zahvaljujući tome, može se povezati sa poslednjim Apple smartfonovima i tabletima, kao i Windows 8 PC, koristeći mnogo manje energije od običnog Bluetootha.

Tastatura će premijerno biti prikazana na IFA Berlin 6. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: