Yahoo ugasio servis vesti u Kini

Kompanija Yahoo je u Kini ukinula servis vesti, nakon što je pre izvesnog vremena ugasila i servis za elektronsku poštu, nastavljajući tako da polako menja svoju poslovnu strategiju.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: BBC

Ponedeljak, 02.09.2013.

17:38

Default images

Na Yahoo portalu u Kini od danas stoji obaveštenje o tome da servis vesti više ne postoji, a pored oproštajne poruke korisnici se preusmervaju na sajt koijm upravlja kompanije Alibaba koja je preuzela aktivnosti u Kini.

Oproštajna poruka sadrži objašnjenje o promeni poslovne strategije kompanije, zahvaljuje se korisnicima na podršci i razumevanju i naglašava da će sda osoblje kompanije isključivo ubuduće voditi računa o sadržaju koji će se pojavljivati na Alibabi.

Yahoo ima značajan vlasnički udeo u kompanij Alibaba, koji će se prevashodno baviti kontrolom i upravljanjem poslova Yahoo-a u Kini.

Ovaj potez kompanije Yahoo se tumači ozbiljnom konkurencijom koju im predstavljaju platforme poput Tvitera i državno kontrolisanog Weiba, koji je u Kini izuzetno popularan iako je otvoreno cenzirusan, a neki analitičari smatraju da će iz ovog patnerstva više koristi imati Alibaba.

Oni takođe smatraju da je Yahoo već dugo vremena u Kini u podređenom položaju u odnosu na Alibabu i da je njegova najvrednija imovina već prešla u ruke kineskih partnera, tako da samo prisustvo Yahoo-a u Kini pod tim imenom više nema nikakvog ekonomskog opravdanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: