Brzi i spori internet - kako Amerikanci stoje?

Procenat Amerikanaca koji u svojim domaćinstvima poseduju internet vezu velike brzine porastao je u odnosu na prošlu godinu na 70 odsto.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.08.2013.

17:52

Default images

S druge strane, samo tri odsto njih i dalje pristupa internetu pomoću telefonske linije, pokazuje danas objavljena studija istraživačke agencije Pew Research.

Broj korisnika brzog interneta je, kako se navodi u istraživanju, porastao na 70 odsto, što je značajan rast u odnosu na 66 odsto onih koji su u aprilu prošle godine rekli da kod kuće poseduju širokopojasni pristup internetu, prenosi Frans pres.

Agencija Pew Research je saopštila i da 85 odsto Amerikanaca koristi internet, a da od onih kojih kod kuće nemaju brzi internet, njih deset odsto ima smartfone koji imaju pristup internetu.

Nedavno je objavljena lista zemalja sa najbržim internetom na svetu. Prvo mesto zauzela je Južna Koreja. Zemlje Balkana, bar kada je Evropa u pitanju, našle su se na neslavnim poslednjim pozicijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: