Šta je novo smislio Ilon Mask?

Sledeće nedelje Ilon Mask će predstaviti svoj novi projekat, tehnologiju koja opet zvuči kao da je iz naučnofantastičnih filmova i koja je totalno neverovatna.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

13:16

Default images

Nezaustavljivi i genijalni Ilon Mask ima spremno novu čudo da zadivi svet. U seriji tvitova prošle noći, čovek koji je zaslužan za Teslu, SpaceX i koji je najavio Hyperloop obećao je da će predstaviti video sa svojim novim projektom sledeće nedelje i da je ideja zaista došla "direktno" iz SF filmova.

"Smislili smo način kako da dizajniramo delove za rakete samo pomeranjem ruku kroz vazduh (ozbiljno). Sada nam je samo potreban generator holograma, koji je u stanju da generiše velikibroj slika u sekundi."

Dizajniranje pomoću holograma kojim se upravlja rukom bi moglo da označi pravu revoluciju, a Maskova ideja je da se odmah ti delovi raketa 3D "štampaju" i izrađuju u titanijumu. Ovo neće biti prvi put da je Mask svoju ideju predstavio videom koji izgleda je više nešto "nemoguće" nego "moguće".

Njegova kompanija SpaceX objavila je video rakete koja se posle lansiranja pomera "u stranu" i posle perfektno vraća na svoju lansirnu platformu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: