"Ako novi iPhone ne bude imao ovo, prelazim na Android"

Već 5 godina sam veran vlasnik iPhonea, međutim, ukoliko sledeći model ne bude imao ovu jednu stvar, prelazim na Android, piše Rik Brojda, jedan od autora sajta posvećenom tehnologiji Cnet.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Sreda, 21.08.2013.

15:30

Default images

Korisnik sam iPhonea od samog početka. Posedovao sam svaki model do iPhonea 4S. Redovno sam prelazio na nove modele, čak i kada je to podrazumevalo doplatu.

Zašto nisam uzeo iPhone 5? Minorno manji ekran i blago poboljšana kamera nisu bili dovoljni da bih olakšao svoj novčanik. Po prvi put nakon 5 godina nisam prešao na novi model.

Apple će 10. septembra najverovatnije najaviti nešto novo. Većina znakova ukazuje na iPhone 5S koji će, ako je 4S bilo kakav pokazatelj, imati nekoliko novih funkcija, skener za otiske prstiju, 128GB prostora za skladištenje podataka i možda će dolaziti u zlatnoj boji.

Što se mene tiče, to ne bi bila značajna unapređenja. Zapravo, ukoliko se to desi, to je to, neću preći ni na ovaj model. Zapravo, najverovatnije ću uraditi nešto nečuveno – preći ću na Android.

Zašto je to nezamislivo? Zato što volim svoj iPhone. Uprkos svim nedostacima, volim iOS. Sva moja multimedija je uvrežena u iTunes. Naravno, sve to mogu da prebacim na Google, ali to je napor koji bi želeo da izbegnem.

Međutim, ukoliko iPhone 5S, ili neki drugi model koji bude predstavljen, ne bude imao ovo unapređenje, sasvim sigurno ću biti prisiljen na ovu tranziciju.

Ukoliko Apple želi da me zadrži kao iPhone korisnika, kompanija mora da predstavi model sa većim ekranom. Ne mislim za dlaku veći, već zaista veći.

Uskoro ću napuniti 45 godina. Moj vid nije kao ranije i ekran od 3.5 inča jednostavno više nije dovoljan, kao ni ekran od 4 inča na petici.

Ovo je problem pošto značajan deo svog vremena provodim čitajući mejlove, vesti, e-knjige i tako dalje...

Nedavno sam proveo neko vreme sa Samsungovim modelom Galaxy S4 koji ima ekran od 5 inča koji oduzima dah. Iako možda skok sa ekrana od 3.5 inča na ekran od 5 inča ne izgleda toliko veliki, ipak je u pitanju razlika od 43 odsto. Kada se uporede, S4 izgleda kao div naspram iPhonea 4S.

Naravno, postoje i brojni drugi uređaji sa velikim, ako ne i većim ekranima. I iako, ako je suditi po glasinama, Apple eksperimentiše sa različitim veličinama ekrana, sumnjam da ćemo 10. septembra imati isti 4-inčni Retina ekran. To je divno, ali za mene nije dovoljno.

Siguran sam da će Apple vremenom sustići konkurenciju, barem kada je veličina u pitanju, ali ja sam umoran od čekanja. Ova mušterija želi veći ekran i ukoliko se to narednog meseca ne dogodi – planiram da vidim kakav je život sa Androidom.

Recite nam šta vi mislite. Da li da je trenutna veličina iPhonea 5 dovoljna?

Sa druge strane, Apple možda gubi trku sa Androidom i Microsoftom kada je u pitanju korišćenje oprativnih sistema, ali kompanija još uvek uspeva da "preotme" korisnike od svog glavnog konkurenta, Samsunga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: