Zašto novi YouTube snimci imaju tačno 301 pregled?

Skoro svaki novi video na YouTubeu neko vreme ima tačno 301 pregled, a ispada da u pitanju nije neverovatna slučajnost, već za ovo postoji razlog – YouTube ovo radi namerno.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Ponedeljak, 19.08.2013.

08:50

Default images

Kada se postavi novi video i počne da skreće pažnju posetilaca na sebe, Google želi da bude siguran da ti pregledi dolaze od pravih posetilaca i da u pitanju nisu „namešteni“ klikovi pojedinih kompanija ili pojedinaca kako bi skrenuli pažnju na svoj video ili proizvod.

Zbog toga YouTUbe zaustavlja brojač na 301 pregled dok njegovi sistemi statistički pregledaju video i njegove kopije na serverima širom sveta kako bi verifikovali posetu.

Nije jasno zašto je kompanija izabrala baš broj 301.

Ted Hamilton, jedan od YouTube menadžera, kaže da ne zna zašto je baš taj broj pregleda izabran, i dodaje da svaki video koji za jako kratko vreme privuče veliki broj osoba biva podvrgnut proveri.

YouTube zaustavlja brojač na 301 pregledu na pola dana, a ponekad i duže, dok se vrši verifikacija ali se interno i dalje nastavlja beleženje pregleda. Kada se broj pregleda verifikuje, ukupan broj pregleda u tom periodu se dodaje javnom brojaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: