18. oktobar - dan kada stiže Windows 8.1

Windows 8.1, besplatna nadogradnja Windows 8 operativnog sistema postaće globalno dostupna u petak, 18 oktobra 2013. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2013.

18:30

Default images

U skladu sa satnicom koja je istaknuta u tekstu na Windows blogu, korisnici operativnog sistema Windows 8 iz Srbije će sa Windows Storea besplatno moći da preuzmu Windows 8.1 od petka, 18. oktobra u 2 časa posle ponoći. Osim besplatnog preuzimanja, svi korisnici će moći da dođu do nadograđene verzije Windowsa 8 i kupovinom novih uređaja koji će se od 18. oktobra naći na tržištu.

“Windows 8.1 sledi viziju koju smo započeli sa lansiranjem operativnog sistema Windows 8. Takođe, ova nadogradnja predstavlja svojevrsnu potvrdu posvećenosti kompanije da svojim korisnicima na raspolaganje stavi sve inovacije i najnovija unapređenja”, izjavio je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Među mnogim unapređenjima koje sa sobom donosi Windows 8.1, ističu se veće mogućnosti za personalizaciju, zatim Internet Explorer 11, novo pretraživanje koje je razvijeno pomoću Bing platforme, nove integrisane aplikacije, kao i brojne nove mogućnosti koje donosi redizajnirani Windows Store.

Osim toga, Windows 8.1 donosi i poboljšanja na polju povezanosti sa SkyDriveom koja će korisnicima znatno olakšati pristup podacima i njihovo čuvanje.

Korisnici koji žele da testiraju nove mogućnosti unapređenog operativnog sistema i pre oktobra, već danas mogu preuzeti Windows 8.1 Preview i iz prve ruke proveriti njegove performanse. Poslovnim korisnicima, na raspolaganju se nalazi Windows 8.1 Enterprise Preview sa svim premium opcijama koje su namenjene preduzećima.

Malo više od dva meseca pre globalne dostupnosti Windows 8.1 nadogradnje, na tržištu postoji veliki broj Windows 8 uređaja koji se mogu kupiti i u prodavnicama širom naše zemlje.

“Kraj leta predstavlja idealno vreme za kupovinu uređaja, kako za učenike i studente koji će se uskoro vratiti u školske i studentske klupe, tako i za sve one koji čekaju sniženja i povoljne ponude prodavaca“, istakli su u Microsoftu i dodali da kupovinom Windows 8 PC ili tablet uređaja danas, korisnici imaju dovoljno vremena da se na njih naviknu i onda ih u oktobru dodatno unaprede preuzimanjem Windows 8.1 nadogradnje sa Windows Storea.

Nadogradnja operativnog sistema Windows 8, na tržištu će se pojaviti svega nekoliko dana pred godišnjicu od njegovog lansiranja prošle godine. Već početkom maja, prodato je više od 100 miliona licenci uz nastavak takvog trenda i u poslednje vreme. Takođe, u prvih šest meseci je preuzeto više od 250 miliona aplikacija sa Windows Storea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: