Šta se sve dogodi u 1 sekundi internet vremena

Da je vreme "čudno" - to je znao i Ciceron, ali koliko može da bude čudesno po današnjim standardima – to nije mogao ni da sanja. Pogledajete šta se sve dogodi u samo jednoj sekundi "internet" vremena.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2013.

11:11

Default images

Pogledajte kako danas izgleda 1 sekunda internet vremena i to kroz glasove na Reddit-u, postavljanje slika na Instargramu, postove na Tumblru, poziva preko Skype-a, tvitova na twitteru, novih fajlova na Dropbox-u, Google pretraga, pregledanih videa na YouTube-u, Facebook "likeova", kao i broja poslatih mejlova...

Pre samo 10 godina nisu postojali Skype, Facebook, YouTube, Reddit, Twitter, Tumblr, Dropbox i Instagram.

Pre 20 godina na svetu je postojalo tačno 130 sajtova, Google još nije bio "izmišljen", a ako ste želeli da imate e-mail – za to ste morali da platite vašem provajderu.

Pre 30 godina nije bilo interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: