Uskoro na tržištu i USB 3.1

USB standard je nadograđen na 10Gbps u varijantu 3.1 – a zavisno o prihvatanju od strane proizvođača čipova, tržište bi mogao ugledati već ove godine. Kao što je bio slučaj i do sada, USB 3.1 standard bez problema je kompatibilan sa 2.0 i 3.0 uređajima.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: tporta.hr

Nedelja, 04.08.2013.

17:45

Default images

Naravno, nova brzina će moći da se dostigne tek uz najnovije čipove i uređaje koji budu podržavali tako nešto, a iako ovo nije drastičan pomak kao sa 2.0 na 3.0 – i dalje je više nego dobrodošao. U ovom trenutku nema objavljenog plana vezanog za USB 3.1 uređaje, a prve developerske konferencije bi trebalo da počnu krajem ovog meseca.

Konkurentni Thunderbolt je i dalje brži i s više mogućnosti (20Gbps u drugoj generaciji), mađutim šanse su da će ostati u senci toliko raširenog i krajnje jeftinog USB standarda – a mnogi smatraju kako će Thunderbolt doživeti sudbinu Firewire standarda. S druge strane, “usvajanje” već dostupnog USB 3.0 ide polako zbog usporene prodaje računara, ali sasvim sigurno ulazi u glavni segment tržišta već neko vreme.

Foto: freedigitalphotos.net/kongsky

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: