NASA nosi 3D štampač u svemir

Pratili smo poslednjih meseci kako NASA eksperimentiše sa 3D štampačima i sada su rešili da tu svoju opčinjenost dignu na sledeći nivo - kompletan 3D printer poneće na jednu od misija početkom sledeće godine ili najkasnije tokom jeseni

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2013.

10:22

Default images

Američka svemirska agencija dizajnirala je 3D štampač koji staje u kutiju od cipela i koji je predviđen da radi u mikro-gravitacionim uslovima, prenosi portal "The Verge".

Pre nego što štampač krene u svemir, NASA i njihov partner u ovoj akciji "Made in Space" testiraće uređaj kasnije ove godine, da bi proverili još jednom kako se printer ponaša u mikro-gravitaciji.
Foto: www.madeinspace.us
Stručnjaci smatraju da problema ne bi smelo da bude, pošto se tehnologija razvija još od 2011. godine.

Čemu će da služi 3D štampač u svemiru? U početku, praviće male rezervne delove za ISS (Međunarodnu svemirsku stanicu) i posadu.Iako se već čulo da NASA radi i na 3D printeru koji će moći da replicira hranu (picu npr) - za sada ovaj model neće moći time da se bavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: