Traži se podrška za Ubuntu super-smartfon

Canonical se nada da će uspeti da u delo sprovede ideju o Ubuntu smartfonu uz pomoć startap kampanje putem koje bi kompanija trebalo da sakupi potrebnih 32 miliona dolara.

Tehnopolis

Izvor: Omgubuntu.co.uk

Utorak, 23.07.2013.

15:06

Default images

Canonical se nada da će uspeti da prikupi sredstva za razvoj i proizvodnju novog smartfona pod nazivom Ubuntu Edge u narednih 30 dana.

Ubuntu Edge neće biti samo smartfon već super-smartfon dovoljno moćan da zameni tradicionalni PC kada se poveže sa monitorom.

Ukoliko kompanija uspe da sakupi novac, novi uređaj će biti dostupan od maja 2014. godine u ograničenoj seriji od 400.000 primeraka.
Ono što se do sada zna jesu neke od specifikacija koje pokazuju prilično vrhunske komponente koje se retko viđaju u smartfonima:

- Višejezgarni CPU

- 4GB RAM-a

- 128GB SSD

- 4.5-inčni Saphire Crystal displej (1280 x 720 HD)

- Dve kamere – 8 i 2 megapiksela

- MHL konektor sa podrškom za HDMI

- Bateriju sa silikonskom anodom

- Dual-LTE, NFC, Dual-band wiFi i Bluetooth 4

- GPS, barometar, kompas, žiroskop...

Kada je operativni sistem u pitanju, iznenađujuće, uređaj će posedovati Ubuntu Touch i Android. Kada se priključi na dok biće u stanju da korisnicima pruži kompletno Ubunutu okruženje na eksternom monitoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: