Kompjuterski kamp za decu u Gložanu

U sportsko-rekreativnom centru "MB Oaza" u Gložanu organizuje se šesti letnji kompjuterski kamp za decu od osam do 16. godina.

Izvor: Beta
kompkampnovisad / Flickr.com
kompkampnovisad / Flickr.com

Kamp organzije novosadsko Udruženja građana "Komp Kamp", a osnivač kampa Radoslava Konjević objasnila je da će deca moći da nauče programiranje igrica i dizajn.

"Naš cilj je da naučimo decu da računari ne moraju služiti samo za igranje video igara, već da se mogu koristiti i za programiranje tih istih igara. Od osnivanja moto kampa je "Ne igrajte samo igrice, pravite ih", kojim decu upućujemo da provedeno vreme ispred računara treba da ima svoju svrhu," rekla je Radoslava Konjević.

Organizatori su za učesnike kampa omogućili i predavanja o bezbednosti na internetu i vršnjačkom nasilju. Deca će u kampu, pored programiranja igrica i dizajna, imati priliku da nauče kako da budu bezbedna na internetu i kako da se zaštite od vršnjačkog nasilja.

Deca u kampu neće provoditi vreme samo za računarom, već će moći da učestvuju u različitim edukativnim radionicama i bave se sportom.

"Uz nadzor profesora fizičkog deca će moći da se bave odbojkom, stonim tenisom, tenisom, malim fudbalom i plivanjem na bazenu. Osim toga, potrudili smo se da nađemo vremena da decu odvedemo na izlet i do čuvene ergele "Karađorđevo", jer su u našem kampu mahom gradska deca, koja nemaju priliku da vide konje", rekla je Konjević.

Prijavljivanje za kamp se odvija preko sajta www.compcamp.net, gde roditelji mogu pronaći dodatne informacije o kampu kao i prijavni formular ukoliko se odluče da dete tokom leta pošalju u kamp.

Vesti

Ispovest hakera: Lakše je hakovati izbore nego eBay

"Lakše je hakovati izborni sistem nego eBay ili Citi banku", tvrdi Sergej Pavlovič, jedan od najozloglašenijih beloruskih hakera. Ovaj sajberkriminalac, hakerskoj onlajn zajednici poznat pod pseudonimom "Policedog", veoma rano je posatao haker i do svoje 20. godine već je zarađivao 100.000 dolara mesečno na prevarama sa kreditnim karticama.

Vesti sreda 29.03. 10:33 Komentara: 6

Sve o novom Samsungu Galaxy S8

Kompanija Samsung najavila je za ovu nedelju jedan od najvećih hi-tech događaja u svom kalendaru - predstavljanje novog modela Galaxy S8. Uporedo sa njim, biće predstavljen i Galaxy S8+, veći model za koji se prepostavlja da će deliti većinu karakteristika i specifikacija sa osnovnim modelom.

Vesti ponedeljak 27.03. 16:40 Komentara: 44

Google uvodi "besplatnu aplikaciju nedelje"

Korisnici u Srbiji i dalje imaju problema sa kupovinom aplikacija na Play Storeu, nekada aktivne kartice i dalje ne mogu da se osveže, ali postoje načini za dovijanje. To ne znači da i za nas nije vest kada Google odluči da lansira "besplatnu aplikaciju nedelje".

Vesti ponedeljak 27.03. 11:37 Komentara: 5
strana 1 od 1595 idi na stranu