Kompjuterski kamp za decu u Gložanu

U sportsko-rekreativnom centru "MB Oaza" u Gložanu organizuje se šesti letnji kompjuterski kamp za decu od osam do 16. godina.

Izvor: Beta
Podeli

Kamp organzije novosadsko Udruženja građana "Komp Kamp", a osnivač kampa Radoslava Konjević objasnila je da će deca moći da nauče programiranje igrica i dizajn.

"Naš cilj je da naučimo decu da računari ne moraju služiti samo za igranje video igara, već da se mogu koristiti i za programiranje tih istih igara. Od osnivanja moto kampa je "Ne igrajte samo igrice, pravite ih", kojim decu upućujemo da provedeno vreme ispred računara treba da ima svoju svrhu," rekla je Radoslava Konjević.

Organizatori su za učesnike kampa omogućili i predavanja o bezbednosti na internetu i vršnjačkom nasilju. Deca će u kampu, pored programiranja igrica i dizajna, imati priliku da nauče kako da budu bezbedna na internetu i kako da se zaštite od vršnjačkog nasilja.

Deca u kampu neće provoditi vreme samo za računarom, već će moći da učestvuju u različitim edukativnim radionicama i bave se sportom.

"Uz nadzor profesora fizičkog deca će moći da se bave odbojkom, stonim tenisom, tenisom, malim fudbalom i plivanjem na bazenu. Osim toga, potrudili smo se da nađemo vremena da decu odvedemo na izlet i do čuvene ergele "Karađorđevo", jer su u našem kampu mahom gradska deca, koja nemaju priliku da vide konje", rekla je Konjević.

Prijavljivanje za kamp se odvija preko sajta www.compcamp.net, gde roditelji mogu pronaći dodatne informacije o kampu kao i prijavni formular ukoliko se odluče da dete tokom leta pošalju u kamp.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Sa ovim aplikacijama vaše letnje fotografije dobiće novi sjaj

Leto i godišnji odmori za mnoge znače putovanja, zabavu, druženja i priliku za gomilu uspomena i fotografija koje će rado deliti na Instagramu i drugim društvenim mrežama. Ako želite da vaše fotografije dođu još više do izražaja ili da izvučete ono najbolje iz svog fotografskog talenta, probajte neke od ovih aplikacija.

Vesti četvrtak 20.07. 08:30 Komentara: 4
strana 1 od 1636 idi na stranu