Kompjuterski kamp za decu u Gložanu

U sportsko-rekreativnom centru "MB Oaza" u Gložanu organizuje se šesti letnji kompjuterski kamp za decu od osam do 16. godina.

Izvor: Beta
Podeli

Kamp organzije novosadsko Udruženja građana "Komp Kamp", a osnivač kampa Radoslava Konjević objasnila je da će deca moći da nauče programiranje igrica i dizajn.

"Naš cilj je da naučimo decu da računari ne moraju služiti samo za igranje video igara, već da se mogu koristiti i za programiranje tih istih igara. Od osnivanja moto kampa je "Ne igrajte samo igrice, pravite ih", kojim decu upućujemo da provedeno vreme ispred računara treba da ima svoju svrhu," rekla je Radoslava Konjević.

Organizatori su za učesnike kampa omogućili i predavanja o bezbednosti na internetu i vršnjačkom nasilju. Deca će u kampu, pored programiranja igrica i dizajna, imati priliku da nauče kako da budu bezbedna na internetu i kako da se zaštite od vršnjačkog nasilja.

Deca u kampu neće provoditi vreme samo za računarom, već će moći da učestvuju u različitim edukativnim radionicama i bave se sportom.

"Uz nadzor profesora fizičkog deca će moći da se bave odbojkom, stonim tenisom, tenisom, malim fudbalom i plivanjem na bazenu. Osim toga, potrudili smo se da nađemo vremena da decu odvedemo na izlet i do čuvene ergele "Karađorđevo", jer su u našem kampu mahom gradska deca, koja nemaju priliku da vide konje", rekla je Konjević.

Prijavljivanje za kamp se odvija preko sajta www.compcamp.net, gde roditelji mogu pronaći dodatne informacije o kampu kao i prijavni formular ukoliko se odluče da dete tokom leta pošalju u kamp.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Sajber virus "WannaCry" delo hakera iz južne Kine?

Stručnjaci za sajber bezbednost ustanovili su da bi sajber virus "WannaCry", koji je ugrozio više od 200.000 kompjutera u 150 zemalja, ranije ovog meseca, mogao biti delo hakera poreklom iz južne Kine, Hong Konga, Tajvana ili Singapura, piše list Saut Čajna morning post.

Vesti ponedeljak 29.05. 09:06 Komentara: 2

Tramp besni na Twitteru zbog "lažnih vesti"

Američki predsednik Donald Tramp, koji je bio, kak primećuju mediji, neobično odsutan na Twitteru tokom svoje devetodnevne međunarodne turneje, nastavio je danas da se oglašava putem svoje omiljene društvene mreže, i to žustrom "olujom tvitova" u kojima besni zbog "lažnih vesti".

Vesti nedelja 28.05. 16:25 Komentara: 3

Jakne koje pune mobilne uređaje bi uskoro mogle postati stvarnost

Ideja o laganim i udobnim jaknama koje proizvode električnu energiju da bi osvetile one koji uživaju u noćnom trčanju uskoro bi mogla da postane stvarnost. Naučnica koja se bavi istraživanjem materijala Triša Endrju sa Univerziteta Masačusets u Amherstu, uskoro bi mogla da proizvesti upravo jedan takav primerak.

Vesti nedelja 28.05. 14:44 Komentara: 2
strana 1 od 1613 idi na stranu