Kompjuterski kamp za decu u Gložanu

U sportsko-rekreativnom centru "MB Oaza" u Gložanu organizuje se šesti letnji kompjuterski kamp za decu od osam do 16. godina.

Izvor: Beta
Podeli

Kamp organzije novosadsko Udruženja građana "Komp Kamp", a osnivač kampa Radoslava Konjević objasnila je da će deca moći da nauče programiranje igrica i dizajn.

"Naš cilj je da naučimo decu da računari ne moraju služiti samo za igranje video igara, već da se mogu koristiti i za programiranje tih istih igara. Od osnivanja moto kampa je "Ne igrajte samo igrice, pravite ih", kojim decu upućujemo da provedeno vreme ispred računara treba da ima svoju svrhu," rekla je Radoslava Konjević.

Organizatori su za učesnike kampa omogućili i predavanja o bezbednosti na internetu i vršnjačkom nasilju. Deca će u kampu, pored programiranja igrica i dizajna, imati priliku da nauče kako da budu bezbedna na internetu i kako da se zaštite od vršnjačkog nasilja.

Deca u kampu neće provoditi vreme samo za računarom, već će moći da učestvuju u različitim edukativnim radionicama i bave se sportom.

"Uz nadzor profesora fizičkog deca će moći da se bave odbojkom, stonim tenisom, tenisom, malim fudbalom i plivanjem na bazenu. Osim toga, potrudili smo se da nađemo vremena da decu odvedemo na izlet i do čuvene ergele "Karađorđevo", jer su u našem kampu mahom gradska deca, koja nemaju priliku da vide konje", rekla je Konjević.

Prijavljivanje za kamp se odvija preko sajta www.compcamp.net, gde roditelji mogu pronaći dodatne informacije o kampu kao i prijavni formular ukoliko se odluče da dete tokom leta pošalju u kamp.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Neverovatan podvig: Robot izveo salto unazad / VIDEO

Nakon što je pre nekoliko dana predstavila SpotMinija, robota-psa koji se kreće skoro kao pravi, kompanija Boston Dynamics objavila je video-snimak na kojem se vidi kako robot Atlas nonšalantno skače na platforme, održava ravnotežu, okreće se za 180 stepeni i - izvodi salto unazad.

Vesti subota 18.11. 18:35 Komentara: 34

Srpski preduzetnici iz Silicijumske doline doveli Gugl u Beograd

“Serbian Entrepreneurs” je neprofitna organizacija osnovana 2016. godine u San Francisku, koja ima za cilj da pomogne srpskim preduzetnicima u Silicijumskoj dolini da prošire svoj posao, pomognu jedni drugima i razmene informacije i prilike za investiranje, ali i povežu mladu tehnološku industriju u Srbiji sa Silicijumskom dolinom. Među osnivačima ove organizacije su Lazar Stojković i Brano Perković koji godinama žive i rade u SAD.

Vesti subota 18.11. 14:17 Komentara: 35

Zabrana prodaje smart satova u Nemačkoj

Federalna mrežna agencija Nemačke, telekomunikaciono regulatorno telo te zemlje, saopštilo je da zabranjuje prodaju smart satova koje roditelji mogu koristiti da proveravju svoju decu, rekavši da satovi krše nemačke zakone o prisluškivanju.

Vesti subota 18.11. 10:05 Komentara: 8
strana 1 od 1686 idi na stranu