"HTC bi trebalo da se udruži sa Huaweijem"

Dok HTC nastavlja da se bori sa finansijskim problemima, jedan analitičar smatra da bi spajanje sa Huaweijem predstavljalo izlaz za kompaniju.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 16.07.2013.

17:15

Default images

HTC i njegovi fanovi imali su velike nade za model One koji je trebalo da promeni finansijske vetrove. Tokom prve polovine 2013. godine HTC je počeo da stvara prilično neobične marketing strategije – koje su uglavnom bile uperene protiv Samsunga.

HTC je generalno percipiran kao proizvošač kvalitetnih i luksuznih telefona.

Međutim, uprkos uspehu modela HTC One, HTC ipak nije zabeležio uspeh kom se nadao.

Analitičar Alvin Kwok (JP Morgan) smatra da bi HTC trebalo da porazmisli o udruživanju sa Huaweijem pošto bi to moglo da u potpunosti promeni tržište.

HTC bi tako u savez doneo zahteve za luksuznim telefonima i jako jezgro fanova – što fali Huaweiju.

U međuvremenu, Huawei je uspeo da se pozicira na tržištu u Kini i ima pristup finansijama koje bi mogle da pomognu HTC-u.

Sa više finansijskih izvora HTC bi mogao da se uspešno bori sa obaranjem cena uređaja drugih proizvođača na duži vremenski rok.

HTC je početkom 2013. godine bio trinaesti najveći proizvođač mobilnih telefona sa manje od 2 odsto prisustva na tržištu dok je Huawei bio šesti najveći sa 3 odsto tržišta.

Udruživanjem, nova kompanija bi bila četvrta najveća na svetu ispred LG electronicsa i ZTE-a.

Od HTC-a i Huaweia bi u tom slučaju jedino bili jači Apple, Samsung i Nokia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: