Zaštitite Google Play Store nalog šifrom

Ukoliko se vaše dete igra sa vašim smartfonom, onda sigurno znate koliko zabrinjavajuće to može da bude. Samo jedan pogrešan dodir i iznos na vašoj kreditnoj kartici može biti umanjen za poveću cifru.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Četvrtak, 11.07.2013.

17:44

Default images

Na svu sreću, Google ima skriveno podešavanje koje vam omogućava da uključite zaštitu naloga uz pomoć šifre i tako sprečite svaku slučajnu kupovinu u Play Storeu.

Sve što je ptorebno jeste da pratite ova uputstva:

1. Otvorite Google Play Store aplikaciju

2. Pipnite „menu“ dugme i potom „settings“

3. Pod „User controls“ videćete opciju i polje za štikliranje šifre (password). Ukoliko ono nije štiklirano, pipnite boks kako biste aktivirali opciju

4. Potom ćete biti upitani da potvrdite vašu šifru. Ukucajte vašu šifru Google naloga i potvrdite

Kada jednom unesete vašu šifru imajte na umu da nećete morati da ponovo unosite šifru narednih 30 minuta. Nakon tog vremena moraćete da je ponovo unesete kako biste obavili željenu kupovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: