Njihovi tvitovi vrede stotine hiljada dolara

Na prvi pogled moglo bi da vam se učini da poznate ličnosti na društvenim mrežama objavljuju šta god im padne na pamet. Međutim, mnogi od njih tvitovanje shvataju kao biznis koji donosi ne sasvim zanemarljivu zaradu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 05.07.2013.

15:28

Default images

Britanski list Dejli Mejl objavio je zanimljivu priču o naizgled običnim tvitovima koji u stvarnosti nisu ništa drugo nego reklame vredne i stotine hiljada dolara na godišnjem nivou.

Naime, zvezde sapunice "Coronation Street" nedavno su pozvane na događaj u organizaciji lažne kompanije "Puttanta Aziendale". Nakon što su im na pomenutom događaju podeljeni brojni pokloni, slavni su brzo pohitali na Twitter i napisali pohvalne komentare o lažnoj kompaniji.

Iako mnogi od njih tvrde da su prevarom navedeni na pisanje ovih poruka, eksperiment je privukao pažnju medija na slavne i njihove objave koje su uglavnom najobičnija reklama za koju uzimaju novac.

Jedan tvit - 7000 funti

Beta/AP
Primera radi, Kim Kardašijan ima preko 18 miliona pratilaca na Twitteru, a za jedan tvit od 140 znakova ponekad zna da primi i do 7.000 funti.

U Velikoj Britaniji, Vejn Runi objavljuje unapred pripremljene reklame za kompanije “Nike”.

Međutim, pojedini nisu toliko očigledni u svojim objavama. Na primer televizijski prezenteri često izuzetno pohvalno govore o raznoraznim dizajnerima, a sportske zvezde se na Twitteru hvale automobilima. Moglo bi vam se učiniti da je reč o pukom hvalisanju, ali u stvarnosti, reč je o plaćenim oglasima.

Niko nije iznenađen, ali cifre su zanimljive

Beta/AP
Naravno, ovo nikog ne bi trebalo posebno da iznenadi, ali kritičari tvrde da je Twitter postao najobičniji biznis i da su nekada iskrene objave poznatih postale ništa drugo nego još jedan način da sponzori pošalju svoje poruke potencijalnim mušterijama.

Zvezde godišnje zarade i nekoliko stotina hiljada dolara (nešto u novcu, a deo u darovima). Dovoljno je samo javno izneti "vlastita" razmišljanja milionima obožavaoca.

Elizabet Harli često je prepuna hvale za kompaniju “Estee Lauder”, Viktorija Bekam ne prestaje tvitovati o cipelama sa potpisom “Manolo Blahnik” i “Prada”, a Džastin Biber sve vreme pominje svog sponzora, kompaniju “Adidas”.

Izvor: B.La / Index.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: