Život sa nevidljivim slušalicama u ušima

On barem neće imati problema sa umršenim slušalicama. Rič Li prva je osoba na svetu koja je ugradila “nevidljivu” slušalicu u svoje uvo.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Petak, 28.06.2013.

16:55

Default images

Li, pripadnik zajednice umetnika koji modifikuju svoja tela, ugradio je mali magnet u tragus, čvrsti deo uva, tik uz kanal. Zatim je napravio uređaj, koji podseća na ogrlicu i “stvara magnetno polje, zbog kog implant vibrira i proizvodi zvuk”.

On sada može da sluša muziku kad god poželi, ali to nije jedino što planira da radi sa svojim implantom.

On je na svom blogu napisao da će, pošto bi uskoro mogao da potpuno oslepi, prikačiti slušalicu na “ultrazvučnim daljinomerom” koji mu može pomoći da proceni koliko su predmeti udaljeni od njega.

Takođe, kaže da će povezati slušalicu sa “nekom vrstom usmerenog mikrofona” koji će mu omogućiti da čuje razgovore na drugom kraju prostorije.

Takozvanih “biohakera”, koji modifikuju svoja tela magnetima i čipovima, sve je više. Iz jednog takvog kolektiva u Pitsburgu kažu da je cilj te subkulture “uvećavanje čovečanstva koristeći bezbedne, pristupačne open source tehnologije”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: