Nove mogućnosi Firefoxa

Nova verzija Firefoxa donosi zakrpe za neke kritične propuste, ali i nove mogućnosti za povezivanje među korisnicima.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: tportal.hr, Autor: M. È.

Petak, 28.06.2013.

14:08

Default images

Mozilla je u opticaj pustila novu, 22. verziju Firefoxa koja donosi mnoge novosti.

Osim što uključuje 17 zakrpa za propuste iz ranije verzije, Firefox 22 omogućava i audio-video pozive po standardu WebRTC.

Web Real-Time Communication omogućava ostvarivanje poziva u stvarnom vremenu bez potrebe za instalacijom dodatnih plugina, poput recimo Adobeovog Flasha.

Dodatni je plus što korisnici, zahvaljujući interoperabilnosti pretraživača, pozive mogu uspostavljati i s korisnicima Googleovog Chromea kao i Opere.

Ista tehnologija biće ugrađena i u Mozilline mobilne telefone koji će se temeljiti na Firefox OS-u.

Novi Firefox ima i DataChannel koji omogućava korisnicima da u stvarnom vremenu razmenjuju gotovo bilo kakvu vrstu podataka, jednostavnim povlačenjem dokumenta u prozor za chat.

Uz pozive i razmenu podataka, nova verzija Firefoxa obećava brže pokretanje internet aplikacija i stranica rađenih u JavaScriptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: