MS nudi 100.000 onom ko iskopira Windows

Godinama je Microsoft odbijao da ponudi novac kao nagradu za one koji im ukažu na sigurnosne mane operativnog sistema, dok su Google i Facebook nudili sve veće i veće novčane nagrade za pronalaske "rupa" u svojim operativnim sistemima i programima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2013.

10:50

Default images

U utorak je Microsoft objavio da je spreman da plati 100.000 dolara za informacije o sigurnosnim rupama koje mogu da obore odbranu Windowsa, počev od naredne verzije Windowsa 8.1 koji će biti objavljen krajem ovog meseca.

Za programere koji osmisle odbranu od piraterije u najnoviju verziju Windowsa Microsoft će platiti dodatnih 50.000 dolara.

Bogatiji za 11.000 dolara biće oni koji u roku od mesec dana otkriju ranjivost u verziji Internet Explorera za Windows 8.1.

"Ovo je pravi izazov i zahteva nove tehnike", kaže Majk Ravej, direktor Microsoft Respons Centra i dodaje: "Da bismo motivisali ljude da misle u ovom pravcu zaista je potrebna podsticajna novčana nagrada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: