LG počinje masovnu proizvodnju savitljivih ekrana

LG Display je najavio da će započeti masovnu proizvodnju fleksibilnih OLED displeja za smartfonove tokom četvrtog kvartala 2013. godine.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Sreda, 19.06.2013.

20:30

Default images

Fleksibilni displeji će podržavati ultra HD i pored očigledne prednosti koja je savitljivost, biće i izuzetno tanki.

„Završili smo razvoj naših prvih fleksibilnih displeja. Počećemo da ih masovno proizvodimo u četvrtom kvartalu ove godine“, stoji u saopštenju koje je LG objavio.

Fabrika u Paju bi trebalo da proizvodi 12.000 listova mesečno, ali nije precizirano koliko ekrana može da bude proizvedeno iz jednog lista.

Prva „mušterija“ za fleksibilne displeje biče LG Electronics, većinski vlasnik LG Displaya, koji planira da izbaci svoj prvi fleksibilni smartfon krajem godine.

LG se nada da fleksibilni ekrani neće biti samo novotarija na tržištu mobilnih ekrana i spreman je da svoju fleskibilnu tehnologiju prodaje drugim proizvođačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: