MySpace će poraziti iTunes Radio?

Nekada veoma popularan mreža, sajt MySpace ovih dana započinje novi, muzici okrenut život, a njegovi tvorci tvrde da imaju mnogo bolje ideje nego one koje se vezuju za najavljeni iTunes Radio.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 14.06.2013.

10:28

Default images

Ova godina mogla bi da bude presudna za sada posrnuli, a nekada slavni MySpace. Prve promene na sajtu najavljene su još krajem prošle godine, da bi početkom ove bila lansirana beta verzija. je krenuo punom parom napred, ali tek treba da se vidi u kom pravcu.

Sa prvim junskim danima, MySpace je okrenuo novi list na kojem se predstavlja kao društveno-muzički sajt, piše britanski Gardijan.

Čelni ljudi MySpacea predstavili su nedavno novi izgled, iPhone aplikaciju naoružanu GIF animacijama i bezbroj novih dodataka. Sve to usmereno je ka muzici i promociji muzičara, kako velikih zvezda tako i početnika.

Glavni vodič je ideja o profilima na MySpaceu koji će funkcionisati kao lične radio stanice čiji bi svojevrsni muzički urednici bili upravo muzičari. Koncept je veoma zanimljiv, a izvršni direktor sajta Tim Vanderhuk tvrdi da pored te ideje, najavljeni iTunes Radio nema nikakvu šansu.

“Mislim da imamo veću ideju. Svima dajemo šansu da imaju svoju radio stanicu”, tvrdi Vanderhuk. Prema njegovim rečima, Apple svoju ideju razvija na prilično školski način, što je viđeno bezbroj puta do sada.

Novi način funkcionisanja omogućava vlasnicima profila da kreiraju programe sopstvenih radio stanica, dok ostali korisnici mogu da plate određene iznose kako bi slušali taj program.

MySpace je u promotivnu kampanju sajta i nove aplikacije uložio čak dvadeset miliona dolara. Njihova misija je da sajtu, koji je nekada bio važno mesto za mlade muzičare, vrate stari, dobri, muzički sjaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: