Profit od Androida 5 milijardi dolara

Profit od prodaje smart telefona sa Android platformom dostigao je pet milijardi dolara tokom prvog kvartala ove godine, a dominantno mesto u prodaji je imao Samsung, čiji je udeo u tom profitu 95 odsto.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2013.

22:01

Default images

Prema istraživanju portala Strategy Analytics (Stratedži Analitiks), svetska industrija pametnih Android telefona generisala je 5,3 milijarde dolara profita tokom prvog kvartala.

Android platforma je imala udeo od 43 odsto u profitu smartfon industrije, što je iznosilo oko 12,5 milijardi dolara u prvom kvartalu.

Analitičar Woody Oh (Vudi O) naveo je da je isporuka Samsung Android pametnih telefona generisala 5,1 milijardu dolara profita tokom prvog kvartala, dodavši da je Samsung zadržao udeo od 95 odsto profita u celoj industriji.

Drugo mesto je zauzeo LG, sa tri odsto udela u globalnom profitu.

Izvršni direktor Strategy Analyticsa Neil Mawston (Nil Mauston) ocenio je da je za sada Samsung neprikosnoveni kralj globalne industije smartfon uređaja sa Androidom.

On je izrazio uverenje da Samsung generiše više prihoda i profita nego Google.

Samsung ima jaku tržisnu moć i to može iskoristiti da utiče na buduće pravde razvoja Andorid ekosistema, kazao je Mawston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: