Dačić: Apple i Google dolaze u Srbiju

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je dolazak američkih kompanija Apple i Google u Srbiju do kraja godine i istakao da će te investicije biti posebno značajne u poboljšanju imidža Srbije.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2013.

10:31

Default images

Dačić je posle posete Googleu i Appleu u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji rekao RTS-u da se očekuje otvaranje predstavništava tih firmi u Srbiji, a dolazak američkih giganata će, kako je rekao, poboljšati imidž Srbije.

Dačić je juče u San Francisku učestvovao na investicionoj konferenciji gde je pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiju. On se sastao sa rukovodstvima "Hewlett Packarda", "PayPala" i "Oraclea", koja su najavila razvoj biznisa u Srbiji.

To uključuje i mogućnost da se preko "PayPala" ubuduće i prodaje, a ne samo kupuje. Srpski premijer je poručio predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.

Prema njegovim rečima, cilj Vlade da Srbije je da u narednih četiri-pet godina postane tehnološki i inovacioni centar Evrope, i Beograd "veoma ozbiljno radi na tome da ovu viziju pretvori u stvarnost. "Danas mi je predsednica 'Oraclea' rekla šta njima treba - dobri ljudi i dobro mesto za biznis - šta ćete bolje od Srbije", zaključio je srpski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: