Google naočare stižu ranije?

Internet gigant Google najavio je komercijalizaciju svojih futurističkih naočara za 2013. i zamolio klijente da se naoružaju strpljenjem.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Subota, 27.04.2013.

15:00

Default images

"Morate da shvatitite da će nam za to biti potrebno izvesno vreme", izjavio je direktor Googlea Erik Šmit na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

Američka kompanija počela je sa isporukom prototipova naočara "Google glass", opremljenih kamerom i mikrofonom, koje pružaju mogućnost konekcije na internet preko wi-fi ili bluetooth konekcije.

Jedan od osnivača Googlea Sergej Brin najavio je nedavno da će se futurističke naočare naći u prodaji ove godine po ceni od 1.500 dolara.

Google naočare, koje se po dizajnu ne razlikuju od običnih, daju novu dimeziju svetu, jer im korisnik daje komande glasom i pomeranjem glave.

U okvir naočara je ugrađen mali displej, koji se nalazi iznad oka, i omogućava korisnicima video-pozive, zatim surfovanje internetom, slušanje muzike i ažuriranje beleške bez pomeranja prsta. Pomoću njih se mogu dobiti podaci o vremenu, temperaturi, a može se i razgovarati.

Pored ovih opcija, ove naočare imaju mogućnost snimanja video-zapisa, slikanja u rezoluciji 720 piksela i povezivanja s društvenim mrežama.

Naočare poseduju navigacioni sistem tako da se lako mogu dobiti upustva o stizanju do željene destinacije.

Korisnik takođe može da, prolazeći pored neke zgrade, dobije informacije o istoj, podatke o obližnjim znamenitostima, ili prijateljima koji žive u blizini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: