IT Awards 2013 za Orion Telekom

Orion Telekom dobio je dve prestižne nagrade - IT Awards 2013 za razvoj android aplikacije „Orion Ring“ i specijalnu nagradu za „aktivnosti i doprinos u domenu društvene odgovornosti kompanije.“

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

13:10

Default images

"Krajem decembra prošle godine, kompanija Orion telekom, razvila je Android aplikaciju - „Orion Ring“. Aplikacija je delo razvojnog tima Orion telekoma sa osnovnom namenom povećanja dostupnosti usluge jeftinog telefoniranja ka inostranstvu i značajno pojednostavljen način pozivanja. Posebno, možda i najveci benefit ove aplikacije – je mogućnost da unapredi funkcionalnost svih android uređaja, pa i onih najjeftinijih, u telefonski aparat! Aplikacija je jedinstvena i prva te vrste u Svetu, u smislu da je jedan telekomunikacioni operator razvio aplikaciju za sopstvene potrebe. British telecom je razvio sličnu aplikaciju koja se pojavila 20-ak dana kasnije, ali za operativni sistem iOS…”

Ovo je deo iz saopštenja koji je Orion poslao medijima kada je na konferenciji za štampu 6. marta predstavio “Orion Ring” aplikaciju.

"Od tada do sada, za kratko vreme, mnogo toga se dogovodilo. Aplikacija je unapređivana, zabeležila je oko 10,000 instalacija, reklamna kampanja je morala biti prekinuta, i konačno, na preporuku regulatorne agencije i pod pritiskom konkurencije, umalo je bila i ukinuta. Srećom, razumevanje RATEL-a i otvorenost za saradnju razrešilo je nedoumice i namenu aplikacije, a u istom trenutku pristiže i ovo vredno priznanje kao satisfakcija za sve nevolje u razvoju aplikacije za koju izvesno može da se tvrdi da je koliko delo Orion telekoma, toliko i naših korisnika koji su budno i s pažnjom pratili dešavanja, pružali nam podršku i ukazivali na sve potencijale i probleme koje prate svaki nov i generički proizvod na tržištu."

"Kako smo istakli, kruna celog ovog mukotrpnog puta je opredmećena juče, na svečanoj dodeli Plakete - IT Awards 2013 za uspehe i dostignuća u oblasti IT-a po oceni stručnog žirija. Plaketa je dodeljena kompaniji Orion telekom 22.04.2013. u Yachting clubu Gabbiano, u organizaciji produkcije MakeIT i AwardsWise.

Iz poziva za uručenje nagrada, Orion izdvaja:

"Specijalnu Plaketu za kompaniju koja se pokazala kao izuzetno društveno odgovorna dodeljujemo OrionTelekomu.

Zato što je brinuo da svi mladi (školarci i studenti) lako i brzo dobiju pristup Internetu, zato što jedini nije podigao cene za kranje korisnike, kada je država podigla PDV, zato što čuva našu planetu razvijajući samostalno svoje Zelenog usluge, kao što je e-računa, validan račun na e-mailu i e-fax, koja podrazumeva potpuno funkcionalne usluge faksa, slanje i prijem putem e-maila i na e-mail adresu, a time štedi milionske transakcije papira, zato što radi na stalnom usavršavanju i razvoju svojih usluga i kadrova, zato što ulaže u nove usluge, investira u infrastrukturu po celoj Srbiji sa idejom da svi stanovnici mogu lako i brzo da dobiju kvalitetne telefonske, internet i TV usluge, zato što jednostavno jeste društveno odgovorno preduzeće, što pokazuje svakom svojom akcijom i svojim nastupom na tržištu. "

Plaketu za Android aplikaciju “Orion Ring”, u ime kompanije Orion telekom preuzeo je g-din Slobodan Đinović, generalni direktor, a specijalnu plaketu dodeljenu za CSR aktivnosti kompanije Orion telekom preuzela je Eta Šateles, direktorka HR sektora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: