Kupovina iz Srbije u novom Google Playu

Ponovo su sitni sati bili pravo vreme za akciju, update Google Playa koji je stigao do nas doneo je i jednu novost kojoj se nismo nadali.

, AUTOR: IVAN JELIĆ Izvor: B92
Snimak ekrana novog Google Playa na Nexusu 7
Snimak ekrana novog Google Playa na Nexusu 7

U noći između ponedeljka i utorka, 15. i 16. aprila, na neke od uređaja u našem posedu (Samsung Galaxy Nexus i ASUS Nexus 7) stigla je nova verzija Google Playa. Iako ne izgleda identično kao što je Google obećao da će izgledati, jedna je novost vrlo važna za nas: u Playu se sada mogu kupovati aplikacije, knjige, časopisi, muzika, filmovi i TV program.

Sve ovo proverili smo na pomenutim uređajima, sa srpskim Google nalozima sa kojima su povezane platne kartice banaka koje posluju u Srbiji. Kupovine su prošle bez problema.

Snimak ekrana Google Playa u desktop web browseru
Snimak ekrana Google Playa u desktop web browseru

U desktop verziji Playa dostupni su i "Уређаји" koji se uredno mogu staviti u korpu, no isporuka je za sada moguća samo u 9 zemalja, među kojima nije Srbija.

Ostaje da vidimo kojim tempom će update stizati na sve uređaje, pa ukoliko je nova verzija Playa stigla do vas javite nam u komentarima da li plaćanje funkcioniše i kako vam se dopada.

Sve ovo odnosi se naravno samo na kupovinu aplikacija i sadržaja, Srbija još uvek nije na listi zemalja iz kojih je moguće prodavati na Google Playu.

Zanimljivo je primetiti da listinzi aplikacija (najpopularnije besplatne na primer) još uvek nisu lokalizovani, i da se na njima nalaze aplikacije karakteristične recimo za američko tržište (Netflix na primer). Videćemo o kakvom se problemu radi, te da li će sadašnja ponuda biti lokalizovana koliko je to moguće ili je možda ovakva dostupnost sadržaja nekim slučajem greškom omogućena našem tržištu, budući da podseća na ponudu dostupnu korisnicima u SAD.

Ukoliko želite da ubrazate update, možete probati (na sopstvenu odgovornost) savet koji je objavio PC Press: "Otvorite Settings / Apps / All i u listi pronađite Google Play Store. Kliknite na tu ikonu, pa zatim na Clear Data i (eventualno) Force Stop. Ponovo startujte Google Play, prihvatite uslove korišćenja i… videćete i aplikacije koje se kupuju. Ako ste u Google Wallet-u zadali broj svoje kartice, možete da kupujete…

Nove informacije: prema informacijama od naših čitalaca (hvala na komentarima) i sa društvenih mreža, mogućnost kupovine još uvek nije dostupna većini korisnika. Na našim uređajima stanje je nepromenjeno, sve funkcioniše kao i pre nekoliko sati. Budući da se radi o usluzi koja je dostupna za sve uređaje povezane sa jednim nalogom, moguće je da uređaji nisu jedini kriterijum, odnosno da će mogućnost plaćanja stizati u različitom vremenskom razmaku, od naloga do naloga. Ovo je naravno pretpostavka, zvanilčnih informacija još uvek nema, a mi ćemo i dalje pratiti ceo slučaj.

Vesti

Domaći horor Scorn na Steam Greenlight

Horor igra Scorn, na kojoj radi domaći studio Ebb Software, od juče se nalazi na Steam Greenlight kao jedan od projekata za koji možete glasati. Scorn je izuzetno mračna igra čiji je uvrnuti svet zapravo odraz glavnog karaktera u igri. Igra je horor avantura iz prvog lica i imaće elemente istraživanja okoline, rešavanja zagonetki, ali i borbu sa svakojakim nadrealnim oružjem.

Vesti petak 1.07. 08:38 Komentara: 0

U prodaji grafička kartica AMD Radeon RX480

Od juče se nove AMD RX480 grafičke kartice nalaze u prodaji pa su se samim tim pojavili i prvi rezultati testiranja. Opšti zaključak je da iako se AMD odlučio da lansira karticu srednjeg ranga nove generacije kao dosta neobičan potez ova kartica pokazuje odličan spoj performansi i povoljne cene što je verovatno i zanimati najveći broj igrača.

Vesti četvrtak 30.06. 20:16 Komentara: 0

VICE: Legendarne igre sa Amige nekada i sada

Legendarna Amiga 500 podarila je svetu neke od najboljih igara u istoriji, igara koje su nama koji su uz nju odrastali obeležile detinjstvo. Danas su te igre maltene zaboravljene, srećom zahvaljujući entuzijazmu pojedinih razvojnih timova uskoro možemo ponovo zaigramo neke od njih

Vesti četvrtak 30.06. 12:48 Komentara: 1
strana 1 od 1487 idi na stranu