Kupovina iz Srbije u novom Google Playu

Ponovo su sitni sati bili pravo vreme za akciju, update Google Playa koji je stigao do nas doneo je i jednu novost kojoj se nismo nadali.

, AUTOR: IVAN JELIĆ Izvor: B92
Snimak ekrana novog Google Playa na Nexusu 7
Snimak ekrana novog Google Playa na Nexusu 7

U noći između ponedeljka i utorka, 15. i 16. aprila, na neke od uređaja u našem posedu (Samsung Galaxy Nexus i ASUS Nexus 7) stigla je nova verzija Google Playa. Iako ne izgleda identično kao što je Google obećao da će izgledati, jedna je novost vrlo važna za nas: u Playu se sada mogu kupovati aplikacije, knjige, časopisi, muzika, filmovi i TV program.

Sve ovo proverili smo na pomenutim uređajima, sa srpskim Google nalozima sa kojima su povezane platne kartice banaka koje posluju u Srbiji. Kupovine su prošle bez problema.

Snimak ekrana Google Playa u desktop web browseru
Snimak ekrana Google Playa u desktop web browseru

U desktop verziji Playa dostupni su i "Уређаји" koji se uredno mogu staviti u korpu, no isporuka je za sada moguća samo u 9 zemalja, među kojima nije Srbija.

Ostaje da vidimo kojim tempom će update stizati na sve uređaje, pa ukoliko je nova verzija Playa stigla do vas javite nam u komentarima da li plaćanje funkcioniše i kako vam se dopada.

Sve ovo odnosi se naravno samo na kupovinu aplikacija i sadržaja, Srbija još uvek nije na listi zemalja iz kojih je moguće prodavati na Google Playu.

Zanimljivo je primetiti da listinzi aplikacija (najpopularnije besplatne na primer) još uvek nisu lokalizovani, i da se na njima nalaze aplikacije karakteristične recimo za američko tržište (Netflix na primer). Videćemo o kakvom se problemu radi, te da li će sadašnja ponuda biti lokalizovana koliko je to moguće ili je možda ovakva dostupnost sadržaja nekim slučajem greškom omogućena našem tržištu, budući da podseća na ponudu dostupnu korisnicima u SAD.

Ukoliko želite da ubrazate update, možete probati (na sopstvenu odgovornost) savet koji je objavio PC Press: "Otvorite Settings / Apps / All i u listi pronađite Google Play Store. Kliknite na tu ikonu, pa zatim na Clear Data i (eventualno) Force Stop. Ponovo startujte Google Play, prihvatite uslove korišćenja i… videćete i aplikacije koje se kupuju. Ako ste u Google Wallet-u zadali broj svoje kartice, možete da kupujete…

Nove informacije: prema informacijama od naših čitalaca (hvala na komentarima) i sa društvenih mreža, mogućnost kupovine još uvek nije dostupna većini korisnika. Na našim uređajima stanje je nepromenjeno, sve funkcioniše kao i pre nekoliko sati. Budući da se radi o usluzi koja je dostupna za sve uređaje povezane sa jednim nalogom, moguće je da uređaji nisu jedini kriterijum, odnosno da će mogućnost plaćanja stizati u različitom vremenskom razmaku, od naloga do naloga. Ovo je naravno pretpostavka, zvanilčnih informacija još uvek nema, a mi ćemo i dalje pratiti ceo slučaj.

Vesti

Samsung objašnjava Turbo Speed tehnologiju (VIDEO)

Samsung je nedavno na tržište plasirao Galaxy J2 Pro smartfon, koji dolazi uz Turbo Speed Technology (TST). Kompanija tada nije dala nikakve informacije o pomenutoj funkciji, ali je Samsung sada objavio kratak video koji objašnjava kako funkcioniše karakteristika optimizacija RAM performansi.

Vesti četvrtak 28.07. 20:02 Komentara: 3

Invazija dronova stiže u Forced Showdown

Izuzetno popularna akciona igra u trećem licu sa elementima društvenih igara (pre svega mislimo na skupljanje karata i stvaranje najjačeg špila), Forced Showdown, uskoro dobija najnoviji dodatak pod imenom Drone Invasion.

Vesti četvrtak 28.07. 18:12 Komentara: 0

WoT - Izašao patch 9.15.1

Danas je na EU serveru pušten novi patch vrlo čudnog naziva 9.15.1 koji zapravo donosi uglavnom manje promene a najveća izmena je u grani francuskih lakih/srednjih tenkova gde je Tier 9 Lorraine 40t zamenjen sa Bat.-Chatillon 25t AP.

Vesti četvrtak 28.07. 17:11 Komentara: 7

Zakerberg: Facebookov VR plan je samo korak ka telepatiji

Izvršni direktor kompanije Facebook Mark Zakerberg, kupio je 2014. godine Oculus Rift, kompaniju za proizvodnju uređaja za virtuelnu realnost, kako bi uživanje u gledanju spotskih utakmica i filmova uzdigao na viši nivo. Nedavno je izjavio da pomoću ove tehnologije želi da ostvari nešto još veće.

Vesti četvrtak 28.07. 10:55 Komentara: 8

Oculus dobija mogućnost kretanja

Oculus Rift uskoro će postati znatno funkcionalniji, jer će korisnici dodavanjem novog senzora moći da se kreću kroz prostor, nešto što je već omogućeno onima koji poseduju HTC Vive.

Vesti četvrtak 28.07. 08:44 Komentara: 3

Isporuke iPhone telefona i dalje u padu

Prošle godine su analitičari predviđali da prodaja iPhone telefona mora početi da pada, i to se i desilo. Početkom godine Apple je izvestio o prvom padu prodaje iPhone telefona, ali su se stvari za kompaniju iz Kupertina nastavile u lošem smeru jer se ovaj trend ponovio.

Vesti sreda 27.07. 19:06 Komentara: 44
strana 1 od 1503 idi na stranu