PayPal: Prednosti i mane

PayPal je jedan od najvećih procesora isplata na svetu. Nakon što ga je partnerstvo sa eBayom učinilo relevantnim, onlajn trgovci širom sveta počeli su da prihvataju PayPal kao jedan od načina plaćanja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2013.

21:00

Default images

Osobe koje nikada nisu koristile PayPal verovatno se pitaju zašto ga toliki broj ljudi koristi kao njihov jedini način plaćanja na internetu.

Pogledate neke od razloga zbog kojih je PayPal toliko popularan:

1. Bezbednost: Kada dobijete PayPal račun vi unesete brojeve kreditnih kartica i bankovne račune koje želite da koristite. Nakon toga više nikada ne morate da otkrivate te podatke prilikom kupovine na brojnim sajtovima. Kada plaćete putem PayPala vaše informacije ostaju poverljive, što znači da možete da kupujete na internetu bez bojazni da će neko doći do vaših finansijskih podataka.

2. Fleksibilnost: PayPal dozvoljava korišćenje većeg broja bankovnih računa, kreditnih kartica i debitnih kartica kako bi finansirali račun. Ovo znači da će svaka vaša kupovina biti obavljena pošto će PayPal biti u stanju da traži sredstva na više mesta i tako ćete izbeći neprijatnost odbijanja kartice od strane prodavca.

3. Slanje novca: Korisnici PayPala mogu da šalju novac širom sveta samo jednim klikom miša. Ovo znači velike uštede kada su u pitanju takse i provizije koje naplaćuju brojni drugi servisi za prenos novca.

4. Onlajn aukcije: Vrlo je teško pričati o PayPalu bez spominjanja eBaya. Pošto je PayPal integrisan sa ovim sajtom za aukcije, njegovi korisnici imaju znatno veći stepen sigurnosti u poređenju sa korisnicima koji koriste kreditne kartice.

5. Cena: Jedan od najboljih razloga za korišćenje PayPala jeste njegova cena – besplatan je. Nema mesečnih ili godišnjih članarina, ne postoje nadoknade za procesuiranje narudžbina ili za slanje novca.

Međutim, kao i sa svim servisima, postoje i određene mane kada je u pitanju PayPal:

- Servis za podršku korisnicima nije najbolji, ponekada je jako teško doći do prave osobe

- PayPal može da vam zamrzne sredstva bez prethodnog upozorenja

- Nakon istrage, može biti potrebno i do 6 meseci da ponovo dođete do svog novca

- Nakon određenih problema, mušterije mogu da zadrže proizvod iako im je vraćen novac

- Ne postoji način da se uloži žalba nakon što je PayPal doneo odluku u vezi sa nekim sporom između korisnika

- Proces razrešenja nekog problema može trajati jako dugo i vrlo često se svodi na vašu reč protiv reči druge osobe u sporu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: