BlackBerry želi partnerstvo sa Srbijom

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je u razgovoru u Beogradu s predstavnicima kanadske kompanije BlackBerry kazao da je Srbija "otvorila vrata za najnovije tehnologije."

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 28.03.2013.

16:28

Default images

Članovi delegacije BlackBerryja su na sastanku u Vladi Srbije predstavili najnoviji sistem s najvišim stepenom zaštite za razmenu informacija između državnih organa. Geostrateški značaj Srbije i liderski položaj u regionu su razlozi zbog kojih BlackBerry želi da Srbija bude promoter njihovih najnovijih sitema, rečeno je na sastanku Dačića s delegacijom ove kompanije, koju je predvodio direktor za jugoistočnu Evropu Paulo Baptista.

BlackBerry je nedavno predstavio nove uređaje koji bi trebalo da kompaniju ponovo vrate u igru, a nedavno su objavljeni i podaci o poslovanju i zaradi kompanije.
Beta: Premijer Srbije Ivica Daèiæ razgovara sa direktorom BlackBerryja za Jugoistoènu Evropu Paulom Baptistom
novi model Z10.

„Novu BlackBerry 10 platformu je vredelo čekati“, izjavio je izvršni direktor kompanije Torsten Hajns i dodao da je nova platforma veliki uspeh i da svakoga dana privlači sve veći broj korisnika koji su ranije napustili BB zbog drugih uređaja.

Stenfordov analitičar Pjer Feražu smatra da bi BlackBerry mogao da se oporavi od problema koji su se pojavili u poslednjih nekoliko godina ukoliko počne da isporučuje telefone velikim korporativnim sistemima.

„Ukoliko samo 10 odsto od 30 miliona korporativnih korisnika BB uređaja odluči da obnovi svoj telefon u prvih šest meseci od lansiranja novih uređaja, kompanija bi samo na osnovu tih porudžbina trebalo da isporuči 3 miliona telefona“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: