Acer se oporavlja zahvaljujući tabletima

Tajvanski proizvođač personalnih računara Acer očekuje oporavak i povratak na pozitivne rezultate u prvom tromesečju zahvaljujući značajnim isporukama tableta, nakon što je zabeležio gubitke veće od očekivanih u četvrtom kvartalu prošle godin

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.03.2013.

13:52

Default images

Kompanija planira čak 2,9 puta veće isporuke tableta za tekući kvartal, u odnosu na prethodni, dok će obim isporuka računara i laptopova biti smanjen za 10 do 15 odsto, prenosi francuski časopis Kapital.

Neki analitičari su skeptični, i smatraju da se povratak u ravnotežu za tajvanskog proizvođača računara, inače četvrtog u svetu, neće desiti pre kraja trećeg kvartala. Razlog je što kompanija nije predvidela lansiranje novih proizvoda u toku prvog tromesečja.

U četvrtom kvartalu prošle godine, Acer je poslovao sa neto gubitkom od 3,37 milijardi tajvanskih dolara (TD), odnosno, 87,4 miliona evra, nakon neto profita od 68 miliona TD u prethodnom kvartalu, i 100 miliona TD u istom periodu 2011, precizirala je kompanija u svom saopštenju.

Na godišnjem nivou, u 2012, kompanija je ostvarila neto gubitak od 2,91 milijardu TD, u odnosu na 6,6 milijardi u 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: