Telefon važniji od biološke potrebe?

Zbog slanja sms poruka ili mejlova putem telefona, svaki drugi muškarac sedi na šolji u kupatilu tokom vršenja nužde, čak i kada to nije potrebno, pokazalo je najnovije britansko istraživanje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 09.03.2013.

15:31

Default images

Rezultati istraživanja koje su sproveli Sony i O2 pokazalo je da 59 posto muškaraca sedi dok urinira kako bi u isto vreme mogli obema rukama da koriste telefon, najviše za razmenjivanje poruka.

Čak tri četvrtine muškaraca i žena priznalo je da koristi telefon u toaletu dok je polovina rekla da koristi vodootporne slušalice tokom kupanja, prenosi Dejli Telegraf.

Kada su upitani zbog čega koriste telefon u kupatilu, većina njih je odgovorila da nema ništa pametnije da radi. Skoro trećina ispitanika objasnila je da na taj način „ubija dosadu“ dok je svaki deseti ispitanik priznao da oseća pritisak da sve vreme mora biti prisutan na društvenim mrežama.

Zanimljivo je da su Sony i O2 sproveli istraživanje nad dve hiljade ispitanika uoči objavljivanja novih, vodootpornih dodataka za telefon Xperia Z.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: