Apple i dalje kompanija kojoj se najviše divimo

Apple je šestu godinu za redom uspeo da zadrži vodeću poziciju kada su u pitanju kompanije kojima se najviše divimo sudeći po najnovijoj listi magazina Fortune.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2013.

12:53

Default images

Apple je ove godine tako uspeo da se nađe ispred Googlea i Amazona, koji su se našli na drugom i trećem mestu na internacionalnoj listi. Prvih deset mesta ove godine zauzele su kompanije iz Amerike uključujući tu i Coca-Colu, Starbucks i Walt Disney.

Kompanija iz Kupertina prvo mesto zauzela je na osnovu glasova direktora 3.800 kompanija.

Fortune objašnjava da iako je Apple imao problema sa vrednošću njihovih deonica i debaklom sa Apple Mapama, u prošlom kvartalu i dalje je ostvaren čist profit od 13 milijardi dolara.

„Apple i dalje ima fanatičnu bazu mušterija, i dalje odbija da se upušta u rat cena što je dovelo do toga da proizvodi poput iPhonea i iPada postanu stvar prestiža“, navodi Forbes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: