Hakovan Twitter: Ugroženo 250.000 naloga

Anonimni hakeri su napali Twitter ove sedmice i možda došli u posed podataka sa oko 250.000 naloga korisnika, saopštili su iz kompanije u petak kasno uveče.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Reuters

Subota, 02.02.2013.

10:21

Default images

Iz Twittera je saopšteno je da su iz mera predostrožnosti već blokirali lozinke korisnika za koje se veruje da su u opasnosti i da je u toku proces identifikacije ugroženih, kao i utvrđivanje eventualno nanete štete.

Ovaj napad na Twitter je poslednji u nizu sličnih događaja koji su se desili u prethodnih nekoliko dana, kada su Njujork tajms i Vol Strit Džornal prijavili da su kineski hakeri upali u novinarske naloge ovih informativnih kuća i imali uvid u zaštićene podatke. Twitter za sada nije dao nikakve detalje o tome kakva je šteta načinjena i koje su informacije bile meta hakera.

"Ovaj napad nije delo amatera i ne verujemo da je izolovani incident", rekli su u Twitteru. "Ovo je delo vrlo veštih i vrhunski obučenih napadača i verujemo da su i još neke organizacije bile napadnute na sličan način", dodali su.

Twitter koji ima oko 200 miliona aktivnih korisnika mesečno, zajedno sa policijom i vladom je pokrenuo istragu kako bi otkrio ko se krije iza ovog napada. Iz kompanije za sada nisu rekli na koga sumnjaju, niti su optužili kineske hakere za koje se veruje da su izveli napade na Njujork tajms i Vol Strit Džornal, kako ne bi ugrozil iistragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: