Nada za RIM: Novo ime, telefon i Ališa Kiz?!

RIM je na današnjoj konferenciji održanoj u Njujorku predstavio dugoočekivane BlackBerry uređaje koji će raditi na novom BlackBerry 10 operativnom sistemu. Još jedan veliki novitet jeste i promena imena - kompanija će se ubuduće zvati BlackBerry Limited.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

16:35

Default images

Ivršni direktor kompanije, Torsten Hejns na konferenciji je predstavio dva uređaja, jedan sa tastaturom i jedan sa ekranom osetljivim na dodir – BlackBerry Z10 i Q10.

Z10 poseduje 4.2-inčni ekran i ekran osetljiv na dodri dok Q10 poseduje ekran osetljiv na dodir ali i fizičku tastaturu koja je skoro identična onoj na prethodnim uređajima.

Novi operativni sistem nudi prilično glatko i brzo korišćenje telefona i nudi potpunu integraciju brojnih socijalnih mreža i servisa – ukoliko idete na sastanak novi operativni sistem u stanju je da skine njihovu fotografiju sa Facebooka i informacije sa LinkedIna.

U stanju je da prepozna sve konekcije koje imate nakon čega ih sve objedinjuje na jednom mestu.

Jedan od noviteta jeste mogućnost video poziva, veoma slična FaceTimeu viđenom na iPhoneu kao i mogućnost da ceo "ekran" podelite sa drugim BlackBerry korisnikom.

Kada je bezbednost u pitanju, kosrinici imaju na raspolaganju praktično dva telefona, jedan za ličnu i jedan za poslovnu upotrebu i oba su enkriptovana.

Novi OS korisnicima omogućava da izaberu seriju fotografija kao i posebnu numeru koja će ići uz njih a sistem ih automatski spaja što je jako zgodno za pravljenje prezentacija.

Martin Malik, zadužen za poslovni razvoj izjavio je da će od danas korisnicima biti na raspolaganju preko 70.000 aplikacija za BlackBerry 10. A uz novi OS su i Skype, Amazon Kindle i još par velikih imena.

BlackBerry App World takođe omogućava skidanje filmova, serija i muzike.

Kompanija je takođe imenovala globalnog kreativnog direktora – Ališu Kiz koja će biti zadužena za razvoj BB10 platforme.
Foto: Beta/AP Photo/Mark Lennihan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: