Blackberry 10L: Neodoljivo liči na iPhone

Fotografije tankog, sjajnog, futurističkog Blackberryja 10 L serije pojavile su se na jednom vijetnamskom sajtu i najavljuju da će Apple u njegovom izgledu verovatno naći povoda za tužbu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2012.

10:09

Default images

Fotografije ukazuju da je Research In Motion (RIM) konačno odustao od kompletne tastature, koja je bila zaštitni znak brenda, u korist touchscreen uređaja.

Iako po svemu sudeći neodoljivo podseća na iPhone, novi BlackBerry ima jednu bitnu razliku – nema Home dugme na prednjoj strani. Očekuje se da će softver omogućavati korisnicima da menjaju aplikacije.

Na slikama se vidi da uređaj ima ulaz ne samo za micro-USBkonektor, nego i micro-HDMI kabl, koji bi trebalo da omogući povezivanje na eksterne displeje visoke rezolucije.

Šuška se da će RIM osposobiti L seriju za iznajmljivanje filmova, uslugu koju već nude Apple i Google na njihovim operativnim sistemima.

Izlazak BlackBerry 10 L serije, najverovatnije u januaru, trebalo bi da bude prelomna tačka u poslovanju RIM.

Prošlog meseca jedan analitičar upozorio je investitore da povuku učešće u toj kanadskoj firmi predviđajući da će BlackBerry 10 OS biti “mrtvorođen”.

Kompanija je već najavila izlazak naredne generacije smartfona za 30. januar sledeće godine.



Blackberry 10 živi od 30. januara
Blackberry 10 stiže sa - pesmom
BlackBerry 10 korak bliže realnosti
BlackBerry 10 poslat na testiranje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: