Sony: Naši telefoni nisu prava konkurencija

Sony nikada nije dovoljno ozbijno prihvatio koncept pametnih telefona, ali to bi moglo da se uskoro promeni sudeći po rečima šefa prodaje Sony Mobilea - Densa van Šija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.11.2012.

20:35

Default images

U intervju sa magazinom Financial Times Denis je praktično priznao da celokupna Sony linija pametnih telefona nema uređaj koji bi se suprotstavio Galaxyju S III.

„U bliskoj budućnosti planiramo da predstavimo model koji će biti u stanju da se takmiči sa Samsug i Apple telefonima i to najverovatnije početkom 2013. godine“, rekao je tom prilikom.

Sony, kao i Sony Ericsson, pravili su izuzetne telefone a njihov izgled i izrada nikada nisu dovođeni u pitanje. Ono što je predstavljalo veliki problem jeste kompatibilnost sa Androidom i skoro nepostojeći apdejtovi.

Sony predstavi telefon i odmah fokus premesti na sledeći model tako ostavljajući starije modele bez adekvatne podrške.

Xperia TL trenutno predstavlja sam vrh ponude ove kompanije, i vrlo lako mogao bi da predstavlja konkurenciju drugim vodećim modelima ali zbog nedostatka odgovarajućeg marketinga i promocije, ovaj model je i dalje van domašaja potencijalnih kupaca.

„Trenutno imamo jako dobru vezu sa Microsoftom i ako Windows telefon postigne očekivan uspeh, mi nećemo samo sedeti skrštenih ruku, bićemo spremni“, izjavio je Dens sa Financial Times.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: