Facebook testira novi Timeline

Facebook testira novi format Timelinea koji će sve objave stavljati u jednu kolonu sa leve strane, a u desnoj će se nalaziti informacije o vašim aktivnostima.

Tehnopolis

Izvor: index.hr

Četvrtak, 01.11.2012.

23:00

Default images

Ova promena mogla bi da bude uvedena zbog najčešćih pritužbi korisnika vezanih uz Timeline: dosad su morali po svom profilu objave da prate gore-dole s obzirom na to da su se one pojavljivale u dve kolone i to ne u istoj ravni.

S novim izgledom nestala je linija koja se nalazila na sredini stranice, a samim time profil manje izgleda kao "timeline", odnosno "vremenska linija". Ipak, u desnom gornjem uglu I dalje se nalazi "kalendar" godina i meseci pomoću kojeg možete "preskočiti" na neku od starijih objava, odnosno datuma, javlja Inside Facebook.

U ovom testu leva kolona sa objavama proširena je, a na desnoj je strani još uvek prostor za segmente poput "nedavnih aktivnosti", "prijatelja" ili "lokacija". Razlika između originalne i ove verzije Timelinea je u tome što su ti segmenti sada u užoj koloni i kad se svi izređaju ispod njih ostaje praznina, umesto dosadašnjeg pojavljivanja druge kolone s objavama.

Iz Facebooka su potvrdili da isprobavaju novi izgled kod malog broja korisnika, ali nisu dali nikakve detaljnije informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: