Pheed - nova društvena mreža

Ukoliko vas Twitter ograničava a Facebook vam je odavno dosadio, pojavila se nova društvena mreža Pheed koja tvrdi da ima rešenje za vas.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Vijesti.me

Ponedeljak, 22.10.2012.

09:00

Default images

Tvorci Pheeda u prvih nekoliko dana postojanja uspeli su da prikupe više od 350.000 članova.

Koncept je jednostavan jer Pheed omogućava korisnicima da dele sve vrste digitalnog sadržaja, uključujući tekst, fotografije, audio i video sadržaje. Svaki korisnik je vlasnik svega što podeli na Pheedu i može postaviti cenu pregleda određenog sadržaja između 1,99 i 24,99 dolara.

Kreatori ove društvene mreže smatraju da i za njih ima prostora na tržištu jer kako kažu "korisnici Twittera su ograničeni, a ljudi se na Facebooku dosađuju". Korisnici imaju opciju da dele sadržaj besplatno ili uz plaćanje. Zarada Pheeda je polovina ukupnog prometa.

Oni su krenuli od ideje da će korisnici, ukoliko se pregled sadržaja bude naplaćivao, morati da dele samo kvalitetan sadržaj.

Među poznatim osobama koje su kreirale profil na Pheedu su, između ostalih, Ešli Tisdejl, David Geta, Paris Hilton i Kris Braun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: