Appleov procesor brži nego što se mislilo

Nova verzija Geekbencha, alata za merenje performansi u operativnom sistemu iOS, izmerila je radni takt 1,3 GHz za čip ugrađen u iPhone 5.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

14:05

Default images

Prethodna merenja pokazivala su kako šestica postiže radni takt od 1,02 GHz. Ovaj rezultat mogao bi da znači da je A6 najbrži Appleov čip u toj seriji do sada.

Nova verzija Geekbencha dostupna je u App Storeu. Trebalo bi da ima značajno poboljšane algoritme za otkrivanje frekvencije procesora, piše CNET.

A6 je i pre postizao rezultate koji su bili otprilike dvostruko brži od bilo kog čipa ugrađenog u proizvode sa Appleovim operativnim sistemom. Potukao je dvojezgarne procesore A5 i A5X u iPhoneu 4S i iPadu treće generacije.

Pretpostavlja se da je reč o prvom čipu napravljenom u 32nm Samsungovoj tehnologiji, koja omogućava veću efikasnost, veće brzine i manju potrošnju energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: