Novi iPhone rekord: 5 miliona

Kompanija Apple objavila je danas da je prvog vikenda prodato preko pet miliona kopija novog modela, iPhone-a 5, i time oboren rekord od 4 miliona prodatih kopija modela 4s tokom prvog vikenda.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

14:47

Default images

Pre ove informacije Apple je objavio da je primio preko 2 miliona narudžbina za novi model. Preko 100 miliona Apple-ovih uređaja je apgrejdovano na iOS 6.

"Potražnja za novim modelom Ajfona je neverovatna, stoga mi vredno radimo kako bismo Iphone 5 isporučili u ruke svih mušterija što je brže moguće," kaže Tim Kuk, izvršni direktor Applea.

"Iako smo rasprodali prve zalihe, radnje su nastavile da primaju isporuke modela Iphone 5 i mušterije mogu da nastave da ga naručuju online. Zahvalni smo na strpljenju i zaista ažurno radimo kako bismo napravili dovoljan broj telefona za sve koji žele da ga imaju," dodaje Kuk.

Cifra od pet miliona prodatih modela Ajfona je značajno manja nego što su bila očekivanja analitičara. Oni su prošle nedelje procenili da će prvog ikenda biti prodato osam miliona komada, ili u najgorem slučaju 6 miliona kopija.

Model iPhone 5 lansiran je u devet zemalja prošlog petka dok će se narednog, 29. septembra, pojaviti u još 22 zemlje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: