Elopu ostalo par meseci da "popravi" Nokiju

Stivenu Elopu ostalo je samo još par meseci da pokaže kako može pokrenuti Nokiju, piše agencija Rojters.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

15:30

Default images

Investitori i analitičari kažu da izvršni direktor kompanije Nokia mora do početka naredne godine dokazati da je učinio pravi izbor odabravši Microsoft za svog partnera ili će njegova budućnost u ovoj kompaniji biti dovedena u pitanje.

Nokia i dalje prodaje skoro milion telefona dnevno, ali su analitičari pesimistični, prenosi Rojters, i misle da će Lumia 920 izgubiti od iPhonea 5 tokom predstojeće praznične sezone.

"Elop nije uspeo da privuče korisnike", rekao je Magnus Rele iz kompaniej Greenwich Consulting, "a ne možete rećida nije imao vremena. Tu je već dve godine, vreme je isteklo".

On smatra da bi Nokia trebalo svoj fokus da prebaci na Android.

Jaka praznična sezona mogla bi da pomogne Elopu da "preživi", piše Rojters, ali analitičari i investitori sumnjaju da će se to desiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: