Na današnji dan rođen je :-)

Već smo pisali o tome da se ovog meseca navršava 30. godina od kako je profesor Skot Felmen predložio da se u prepisci na univerzitetu ":-)" koristi kao znak za šalu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

12:30

Default images

Ukoliko bi se posmatrao sa strane, ovaj znak izgledao bi kao lice koje je smeje i takav bio pogodan u pisanoj komunikaciji, smatrao je ovaj profesor.

On je nedavno u intervjuu za Independent rekao da nije očekivao da će "smajli" postati toliko popularan.

"Očekivao sam da će to zabaviti nekolicinu mojih prijatelja i da će tu biti kraj", rekao je on.

A trideset godina od tog momenta navršava se tačno danas.

U međuvremenu su nastali brojni emotikoni koji olakšavaju svakodnevnu komunikaciju.

Kao oznaka srećnog lica koriste se i >:] :-) :) :o) :] :3 :c) :> =] 8) =) :} :^) :?) , a ako ste vrlo srećni, originalnom dodate još jednu zagradu :-))

Objašnjenje nastanka originalnog emotikona od strane samog autora možete pročitati ovde, a u komentarima nam recite koji vi najčešće koristite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: