Rekordna prodaja iPhonea 5

Kompanija AT&T izdala je zvanično saopštenje u kome kaže da je sa iPhoneom 5 postigla novi rekord.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

14:23

Default images

Nova generacija Apple smartfona se prodaje brže od svih ranijih verzija, navodi se u saopštenju koje se odnosi na prvi vikend prodaje.

Mogućnost poručivanja u pretprodaji krenula je od petka, a TechCrunch piše da su prve zalihe novog iPhone rasprodate 20 puta brže nego što je to bio slučaj sa iPhoneom 4 i 4S.

Isporuka kreće tek od petka, 21. septembra, a ispred čuvene Appleove prodavnice na Petoj aveniji u Njujorku, već su počeli da se formiraju redovi.

AT&T nije dao konkretne informacije o broju prodatih uređaja, već samo da se radi o najuspešnije lansiranju iPhonea ikada.

Apple je prošle srede, 12. septembra, predstavio novi iPhone, a o tome više možete pročitati ovde.

Apple: 2 miliona za 24 sata

U međuvremenu oglasio se i Apple, koj kaže da je za prva 24 sata poručeno 2 miliona primeralka novog iPhona.

To je duplo više od cifre koju je zabeležio iPhone 4S.

"Porudžbine iPhonea 5 u pretprodaji su prevazišle rekord koji je držao iPhone 4S, odziv korisnika na iPhone 5 je fenomenalan", rekao je Fil Šiler, potpredsednik Apple zadužen za marketing.

"iPhone 5 je najbolji iPhone do sada, najlepši prozvod koji smo ikada napravili i nadamo se da će ga korisnici voleti koliko i mi", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: