IPhone 5 podigao vrednost FB akcija

Kompanija Facebook ostvarila je rekordan skok vrednosti akcija predstavljanjem Apple-ovog novog "čeda" iPhone-a 5, koji donosi čvršću integraciju za društvene mreže, omogućava glasovno-aktivirane poruka kao i deljenje fotografija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

11:15

Default images

Vrednost akcija Facbook-a povećala se za 7,7% i sada iznosi 20,93 dolara. Predstavljanje iPhone-a 5 u sredu pomoglo je Marku Zakerbergu u akciji smanjenja zabrinutosti investitora u pogledu sposobnosti da kompanija generiše prihode od korisnika koji se sve više "druže" preko mobilnih uređaja. Akcije Facebook-a su bile u padu 45% od kada su bile dostupne na berzi 17. maja.

"Mi smo sada mobilna kompanija. Tokom narednih tri do pet godina mislim da je najveće pitanje koje je svima u mislima, i koje će odrediti našu uspešnost u tom periodu, koliko stvarno ćemo dobro raditi u mobilnoj sferi," rekao je izvršni direktor Facebook-a

tokom "TechCrunch Disrupt" konferencije u San Francisku.

"Integracija sa iPhone-om - najbolje prodavanim smartfonom na svetu - nudi dokaze da Facebook-ov mobilni prodor može da uspe," poručio je Mark Harding, analitičar u JMP Securities LLC-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: