IPhone 5 podigao vrednost FB akcija

Kompanija Facebook ostvarila je rekordan skok vrednosti akcija predstavljanjem Apple-ovog novog "čeda" iPhone-a 5, koji donosi čvršću integraciju za društvene mreže, omogućava glasovno-aktivirane poruka kao i deljenje fotografija.

Izvor: Bloomberg
Beta/AP Photo/Eric Risberg
Beta/AP Photo/Eric Risberg

Vrednost akcija Facbook-a povećala se za 7,7% i sada iznosi 20,93 dolara. Predstavljanje iPhone-a 5 u sredu pomoglo je Marku Zakerbergu u akciji smanjenja zabrinutosti investitora u pogledu sposobnosti da kompanija generiše prihode od korisnika koji se sve više "druže" preko mobilnih uređaja. Akcije Facebook-a su bile u padu 45% od kada su bile dostupne na berzi 17. maja.

"Mi smo sada mobilna kompanija. Tokom narednih tri do pet godina mislim da je najveće pitanje koje je svima u mislima, i koje će odrediti našu uspešnost u tom periodu, koliko stvarno ćemo dobro raditi u mobilnoj sferi," rekao je izvršni direktor Facebook-a

tokom "TechCrunch Disrupt" konferencije u San Francisku.

"Integracija sa iPhone-om - najbolje prodavanim smartfonom na svetu - nudi dokaze da Facebook-ov mobilni prodor može da uspe," poručio je Mark Harding, analitičar u JMP Securities LLC-u.

Vesti

Skype korisnici više ne mogu da dele fajlove veće od 100MB

Korisnici, koji Skype koriste na svakodnevnom nivou i za različite namene, verovatno ovaj servis ne koriste samo za VoIP, već i za transfer fajlova. Deljenje fajlova sa kontaktima na Skype-u je veoma lako i praktično se svodi na "drag and drop" funkcije. Međutim, najnovije promene koje je Microsoft uneo u servis neće odgovarati revnosnijim korisnicima Skype servisa.

Vesti ponedeljak 23.05. 19:11 Komentara: 17
strana 1 od 1464 idi na stranu