Zakerberg: Ne pravimo Facebook telefon

Mark Zakerberg je umirio investitore u svom prvom javnom pojavljivanju nakon što je Facebook, u maju, izašao na berzu.

Izvor: Reuters, AP, Mashable
Photo: Beta/AP
Photo: Beta/AP

Ovaj 28-godišnjak zatražio je od investitora da budu strpljivi dok kompanija razvija nove proizvode.

On je priznao da je razočaran kretanjem cene akcija, ali i rekao da kompanija tek treba da iskoristi svu prednost mobilnog poslovanja.

Zakerberg je rekao da je Facebook nedavno krenuo sa mobilnim oglašavanje, a da ono već sada donosi bolje rezultate oglašivačima od tradicionalnih reklama koje se pojavljuju na računarima korisnicima Facebooka.

On je istakao i da bi pretraga mogla biti polje za rast, jer postojeća funkcija pretrage već sada ima oko milijardu upita svakog dana.

Što se glasina o pravljenju Facebook telefona tiče, Zakerberg ih je opovrgao i rekao da bi to bila "pogrešna strategija".

"Naša je strategija drugačija od bilo koje druge tehnološke kompanije koja pravi sopstveni hardverski sistem, mi idemo u suprotnom smeru", rekao je on.

"Mi želimo da napravimo sistem koji je najdublje moguće integrisan u sve uređaje koje ljudi žele da koriste".

Vrednost akcija Facebooka od njegovog izlaska na berzu opala je za oko 50 posto, sa tadašnjih 38, na 19,43 dolara po akciji.

Vesti

Hakerska firma meta napada hakera

Jedna italijanska kompanija koja prodaje hakerske alate raznim vladama navodno je i sama postala meta hakerskog napada, zbog čega su na internet procurila interna dokumenta i ugovori koje je sklapala sa držvama.

Vesti ponedeljak 6.07. 14:47 Komentara: 0

Microsoft boji stvarne predmete u digitalnom obliku

Microsoft Research stoji iza brojnih stvari koje su danas u srcu mnogih gedžeta, poput HoloLensa ili Kinecta, no čak i kada takvi proizvodi ugledaju svetlo dana na tržištu - inženjerske ruke opet pronalaze neke nove primene. Jedna takva je 'semantičko bojenje' stvarnih predmeta u digitalnom obliku

Vesti ponedeljak 6.07. 11:26 Komentara: 0
strana 1 od 1243 idi na stranu