Solarni punjač i u Vranju

Mobilna telefonija Srbije (MTS) i kompanija Strawberry Energy postavile su u Vranju solarni punjač za mobilne uređaje.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, pored punjenja baterija prenosivih uređaja, solarni punjač "strouberi drvo" omogućava i besplatno surfovanje internetom preko modernizovane MTS mreže, koja je dostupan u neposrednoj blizini punjača.

"Strawberry drvo" je visoko pet metara i okruženo klupama, tako da, kako se navodi, istovremeno može da bude i mesto za odmor 10 korisnika dok im se telefon puni energijom sakupljenom od Sunca.

Telekom Srbija i Strawberry Energy su do sada postavili "strouberi drvo" u Beogradu, Novom Sadu i Kikindi, a planirano je postavljanje solarnih punjača u još dva grada u Srbiji.

Strawberry Energy je, kako se navodi, mlada je kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u oblastima obnovljivih izvora energije i održivog razvoja, a pobedila je na "Nedelji održive energije 2011" u Briselu.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Maska za iPhone, skuplja od iPhonea

Ova jedinstvena titanijumska maska za iPhone košta više nego taj pametni telefon, inače poznat po ceni za koju se baš i ne može reći da je pristupačna. Proizvođač je kompanija Grey, poznata po svojim luksuznim "modnim" dodacima za telefone.

Vesti nedelja 22.10. 12:30 Komentara: 0
strana 1 od 1674 idi na stranu